Skal du holde et stort bryllup, kræver det en god opsparing, hvis den skal betales af egen lomme. For mange danskere vil det være nødvendigt med et lån til bryllup.

En anden løsning kan være at holde et billigere bryllup. Det kan enten gøre et lån overflødigt, eller som minimum sænke dit pengebehov. Vi går ind i højsæsonen for bryllupper og Termino giver dig derfor 10 tips, at holde budgettet nede.

10 tips du kan overveje

  1. Få lagt et budget

Du bør få lavet et budget, så du er klar over hvilke udgiftsposter, der er de største. Altså hvor der kan og bør spares mest. Det er klart, at budgettet skal ændres og justeres undervejs, men overblikket er guld værd. Særligt hvis du gerne vil holde et billigere bryllup.

  1. Skær i gæstelisten

Hver en gæst koster mange penge og derfor bør du overveje at skære i gæstelisten, for at holde budgettet nede. Det kan virke hårdt, men det er din/Jeres fest, så alle gæster skal have en særlig betydning for Jer. Der er ingen grund til at invitere perifere venner, bekendte og arbejdskollegaer, når budgettet er begrænset. Et bryllup med 40-50 gæster, kan stadig være rigtig hyggeligt og sjovt.

  1. Gør invitationen digital

Det kan hurtigt løbe op, hvis du vælger at invitere alle dine gæster på gammeldags maner. Lad os antage du har 50 gæster og skal udsende 25 invitationer. Så koster det hurtigt et par tusinde i papir, konvolutter og porto.

Vi lever i en digital tidsalder, så hvorfor ikke oprette en hjemmeside til formålet. En side hvor gæsterne ligeledes kan takke JA/NEJ til om de kan komme. Der findes flere muligheder for at oprette en gratis hjemmeside, eller gøre det til få hundrede kroner.

Søg om lån til brylluppetMangler du penge til brylluppet?

Så søg om et lån online og få hurtigt svar. Ansøg helt uforpligtende.

 

  1. Køb bryllupstøj på nettet / lej jakkesættet

Bryllupstøjet er ikke stedet, hvor man generelt ønsker at spare. Ikke desto mindre, kan der spares penge ved at købe det på nettet, uden du går på kompromis. Manden kan vælge at leje jakkesættet, hvorved der kan spares omkring 5.000 kroner.

  1. Få hjælp af dit netværk

Det er meget populært og smart, at gøre brug af ens netværk. Det kan være du kender en sanger, bager eller kok i omgangskredsen. Eller bare en kvinde, der er dygtig til at lave kager. Få hjælp hvor du kan og ønsker det. Der vil ofte være en del penge at spare. Du bør ikke nødvendigvis bede om gratis hjælp, men betalingen kan være af symbolsk karakter.

  1. Gå efter en prisvenlig restaurant/lokation

Lokationen, restauranten og maden er en af de største udgiftsposter i budgettet. I bør derfor anstrenge jer for at finde et godt, men billigt sted. Der er mange gode udbydere, hvor du får meget værdi for pengene. Det vil kræve noget arbejde at finde disse, men et forarbejde der er gratis og ikke koster dig penge.

  1. Spar på luksusen

Luksus løber hurtigt op i mange kroner og øre. I bør derfor spare på luksusen, specielt den der ikke gør en stor forskel. Det er ikke fordi du behøver holde et skrabet bryllup, men det er ikke al luksus, der er lige nødvendig for en god oplevelse.

  1. Detaljerne koster tid og penge

I forlængelse af punkt 7, koster de små detaljer både meget tid og penge. Du bør derfor begrænse dig på området, selvom det kan være svært, specielt for kvinden. Jo mere du går i detaljer, jo dyrere vil det som udgangspunkt blive. Du bør derfor finde et naturligt niveau, hvor du trækker en streg i sandet. Alt kan desværre ikke være 100 % som din pigedrøm, hvis du samtidig ønsker et billigt bryllup.

  1. Lav playlister og begræns live-musikken

Det kan koste mange penge at få et live-band, DJ eller kunster til at optræde. Det kan hurtigt koste mange tusinde kroner, specielt hvis det skal være i mange timer. I kan med fordel få lavet en god playlist til middagen og nøjes med at have live-musik henover midnat et par timer. Når først klokken rammer kl. 2, kan en god playlist sagtens give en fantastisk fedt.

  1. Udskyd bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen er en omkostning på alt fra 7.000 til 20.000 kroner, men det bliver mere og mere udbredt at udskyde den, hvis man er presset på økonomien. Det gør heller ingenting, at man får lejlighed til at glæde sig til ferien. Et bryllup fylder dig med indtryk, følelser og begejstring. Du vil derfor få mindst lige så meget glæde af bryllupsrejsen, hvis den udskydes med nogle måneder.

Du kan finde flere tips og gode guides på Bryllup.dk.