Danske Bank med interessante forudsigelser

Danske Bank er kendt som en af Danmarks største banker og nu er de kommet med en række interessante forudsigelser. Det er ikke mange dage siden, at Nationalbanken var ude at sænke deres forventninger til BNP væksten i 2014 og 2015.

Nu gør Danske Bank det samme og deres nedjustering skal ses i lyset af et meget svagt 2. kvartal. Det ligger yderligere pres på Regeringen, der har forventet en markant højere BNP vækst i 2014.

Udover BNP væksten har Danske Bank også set nærmere på boligmarkedet og forudser prisstigninger, både i 2014 og næste år. Du kan læse meget mere om de interessante forudsigelser her. 

 

Danske Bank forventer BNP vækst på 0,8 %

Vi skal ikke mange måneder tilbage, før Danske Bank havde en forventning om at Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) ville stige med 1,5 % i 2014. Men efter et skuffende andet kvartal, har piben fået en anden lyd.

Den negative udvikling bliver forstærket af, at de europæiske nøgletal bliver ved med at skuffe. Det er nemlig med til at retfærdiggøre en skepsis og nedjustering af den forventede vækst. Forventningen er sænket fra 1,5 til 0,8 procent.

Det er fint i tråd med Nationalbankens nedjusteringer, der ligger på samme niveau. Vi har nu to af landets mest prominente banker, der er enige om at sænke vækstforventningerne markant. Det er derfor ikke overraskende at økonomiminister Morten Østergaard har udtalt, at deres næste økonomiske redegørelse i December også vil rumme  en nedjustering.

Godt 2015 i vente

Hvis man skal tro Danske Bank går vi et godt 2015 i møde, for her har de fastholdt en høj forventning til BNP væksten. Den er kun blevet nedjusteret fra 2,0 til 1,8 procent og ligger altså fortsat på et godt niveau.

Alt sammen med baggrund i en forventning om, at opsvinget før eller siden vil tage fat og blandt andet blive trukket af større privatforbrug. Deres forudsigelser peger derfor i retning af, at privatforbruget ikke stiger som ventet i 2014, men vil gøre det i løbet af 2015.

 

Stigende boligpriser på vej

En anden interessant forudsigelse fra Danske Bank er, at de forventer en stigning i boligpriserne de kommende år. De forventer prisstigninger på 3,2 % i både 2014 og 2015. Det er helt sikkert en udmelding der vil glæde rigtig mange boligejere.

Det er specielt tendensen til, at priserne stiger udenfor Københavnsområdet der er med til at understøtte forhåbningerne. Det er nemlig ikke hverdagskost at boligpriserne stiger med 4-5 procent i områder som Sydsjælland og Bornholm. I 2. kvartal er deres priser faktisk steget mere end i København.

Så der er mange om at bære “læsset” og det giver en realistisk forventning til, at vi vil opleve pæne stigninger i boligpriserne. Det er Termino enige i. Måske endda mest uden for det indre København, for her er specielt ejerlejlighederne skudt meget i vejret allerede.

Se også: 3 af de billigste boliglån