Tandlæger er dyre. Mange mennesker vælger slet ikke at gå til tandlæge før det gør rigtig ondt, fordi der ganske enkelt ikke er plads i budgettet. Men det kan vise sig at være en rigtig dårlig idé, for der kan opstå skader på tænderne, der koster langt mere at få ordnet.

Er du så uheldig, at den er helt gal og du skal have foretaget en tandbehandling? Så er der heldigvis hjælp at hente, hvis du ikke har økonomisk overskud til det netop nu. Termino ser på de forskellige finansieringsmuligheder.

Tandbehandlinger kan være en hastesag og derfor er det godt, at der er mange finansieringmuligheder du kan vælge imellem.

Lån til tandbehandling online

En mulighed, hvis du har brug for mere luft i budgettet, er at tage et lån online. Der findes en lang række låneudbydere på nettet, som hver især har noget at tilbyde dig som kunde. Det bør være muligt at finde en långiver med en løsning, der passer netop på din situation.

Finansiering af tandbehandlingI modsætning til at låne hos banken blander rigtig mange låneudbydere sig ikke i, hvad du bruger pengene til. Du kan lån penge og bruge dem på lige netop det, du har lyst til – også en tandbehandling. Ansøgning er gratis og uforpligtende, så du kan nemt afsøge mulighederne og hvilke rente du får tilbudt.

Det gør i princippet ingen forskel om du søger finansiering af tandbehandling, tørretumbler eller nyt kamera. Udbyderne ser udelukkende på din privatøkonomi og den individuelle kreditvurdering, når de behandler din ansøgning.

Du kan låne hos tandlægen

En anden mulighed er at låne til tænderne hos egen tandlæge. Der er flere muligheder for at få de indgreb, du har brug for, finansieret af din egen tandlæge. Det betyder, at du kan få ordnet det, der er akut, men betale af på prisen over en længere periode.

Det er rigtig praktisk, hvis du ikke har råd lige nu, men har mulighed for at lægge penge af til det månedligt. Det er ikke alle tandlæger, der har dette tilbud, derfor er det værd at undersøge først. Er der ikke mulighed for finansiering hos din egen tandlæge, kan du undersøge om der er andre i nærheden, der har det. Du er ikke knyttet til din egen tandlæge, som du er hos din læge, derfor kan du godt få foretaget indgreb andre steder, end du plejer.

Du kan få et TANDkort, der kan anvendes som kreditkort til betaling af regningen. Det er en finansieringsløsning der tilbydes i samarbejde med Sparxpres, som kan være værd at undersøge. Du kan se mere hos TANDkort.

Bemærk at det ikke er til at vide hvilken løsning der er billigst. Optimalt set får du derfor indhentet tilbud og priser begge steder, så du er sikker på at vælge den billigste finansieringsløsning.

Indhent priser og find den billigste løsning

Overvejer du at finde en tandlæge, hvor du kan få finansieret de nye tænder, er det en god idé at undersøge, hvor det er billigt. Der er nemlig flere alternativer.

Ofte er der en rente på finansieringen, og der kan være forskel på, hvor høj den er. Gå altid efter den billigste rente. På samme måde er det en god idé at undersøge mulighederne, hvis du vil tage et lån online. Du kan næsten altid ansøge flere forskellige steder og se, hvor den billigste løsning findes.

Når du skal sammenligne lånetilbud, er det en god idé at kigge på ÅOP, der viser de årlige omkostninger i procent, og som medregner alle renter, gebyrer og lignende.