Grunde til at indhente flere lånetilbud

Grunde til at indhente flere lånetilbud

Der er flere væsentlige grunde til at indhente flere lånetilbud, når du skal finde den billigste långiver på markedet. Vi ser på de fire centrale fordele du opnår ved at indsende flere låneansøgninger online, når du skal finde den bedste udbyder.

Hvis du gør dit forarbejde ordentligt vil der vente væsentlige besparelser, lavere kreditomkostninger, forude som belønning for din indsats og grundighed. Læs med her.

Fordele ved flere låneansøgninger

Bedre godkendelseschancer

Der er ingen garantier når du søger lån online, da udbyderne sagtens kan vælge at afvise dig, hvis din indkomst eller privatøkonomi ikke lever op til deres krav. Det kan være du tjener for lidt penge, eller har for meget eksisterende gæld. Årsagerne kan være mange.

Ved at sende flere låneansøgninger, er du med til at øge og forbedre dine godkendelseschancer. For det er klart, at chancen for at blive godkendt er væsentlig større hvis du søger 4 steder, frem for blot 1. Så det styrker dine chancer for at blive godkendt.

Flere tilbud at vælge imellem

Det bidrager ligeledes til, at du forhåbentlig får flere tilbud at vælge imellem, når du skal sammenligne låneudbyderne med hinanden. Det er altid bedst at have flere valgmuligheder på hånden, så du føler du tager et aktivt valg.

Ved at have disse tilbud liggende foran dig, kan du samtidig langt bedre sammenholde dem med hinanden, når det kommer til ÅOP, månedlig ydelse og øvrige vilkår i aftalen. Husk at lånetilbuddet først er bindende efter det er underskrevet.

Større sandsynlighed for den laveste ÅOP

Der er ingen tvivl om at det er væsentligt mere sandsynligt at du finder en lav ÅOP, eller i hvert fald den lavest mulige ÅOP, ved at indhente flere lånetilbud. Logikken bag er relativ ligetil. Der er flere udbydere som vil ligge i feltet som nogle af de mest prisvenlige, med laveste renter. Du kan bare ikke vide om det er nr. 1, 2 eller 3. Groft sagt svarer det til at vælge imellem tre låger, hvor kun én er den rigtige.

Ved at udfylde flere låneansøgninger fjerner du tvivlen og bliver helt sikker på, at du rent faktisk har fundet den billigste långiver og den lavest mulige ÅOP. I sidste ende kan det betyde mange tusinde kroner i besparelser, så det er helt bestemt indsatsen værd.

Du har gjort dit forarbejde ordentligt

Der er bare noget rart og tilfredsstillende over at vide, man har gjort sit forarbejde ordentligt og ikke har kunne gøre mere. Det ville omvendt være en irriterende følelse og spørgsmålstegn, hvis nu en anden udbyder måske var billigere. Eller kunne tilbyde bedre vilkår.

Ved at have gjort et godt stykke forarbejde, kan du med god ro i maven tage den endelige beslutning. Hvilket gør det hele til en god oplevelse.

Hvad indeholder et lånetilbud?

Hvis det er første gang du søger penge online, er det ikke sikker at du ved præcis hvad et lånetilbud indebærer af informationer. Det gør vi dig klogere på her.

I tilbuddet vil det lånte beløb fremgå, sammen med alle de forskellige omkostningsparametre. Det indebærer renten, ÅOP, oprettelsesgebyret mv. Samtidig vil det tydeligt fremgå hvad den månedlige ydelse vil være på. Her er det ikke nødvendigvis sikkert, at ydelsen er præcis det du udfyldte i ansøgningsprocessen. Det kan være udbyderen føler den bør hæves eller sænkes en smule.

Af den grund bør du altid gennemgå lånetilbuddet udførligt, specielt med fokus på ÅOP og den månedlige ydelse, for at sikre alt er som det bør være. Og for at sikre det passer ind i din privatøkonomi.