Mange danskere får hvert år brug for at låne penge og hvis du mangler 30000 kr. på kontoen, bør du sætte dig ind i hvad det vil koste dig. Det vil nemlig give en forståelse af konsekvenserne og klæde dig på, til når du skal tilbagebetale pengene over den valgte løbetid.

Termino har set nærmere på hvad det koster at låne 30000, ud fra forskellige forhold, så du får et indblik i omkostningerne. Brug vores artikel vejledende og så kan du altid komme i gang med at søge forbrugslån på 30000 via Termino.dk.

Se hvor du kan låne 30000 online lige her.

Prisen afhænger meget af udbyderen

Der er ingen tvivl om at prisen på et 30.000-kroners lån afhænger meget af udbyderen. Om det lykkedes dig at overtale banken eller en af de billigste firmaer online. Eller om du må nøjes med én af markedets dyrere løsninger. Det kan have en væsentlig indflydelse om renten bliver på 10, 12 eller 14 procent.

For at gøre det nemmere at forstå og visualisere prisforskellene, har vi lavet en række vejledende priseksempler ud fra to forskellige renter. Du kan se de forskellige forhold herunder, som er brugt til beregningerne:

  • Pengebeløb: 30.000 kr.
  • Låneperiode: 3 år (36 måneder)
  • Rente: 11,5 % og 14,0 %
  • Startomkostninger: 450 kr.

Det er værd at bemærke startomkostningerne kan variere og typisk vil lægge på 450 – 950 kr. Der kan i princippet sagtens godt være en forskel på 500 kroner og det er én af årsagerne til at ÅOP er vigtigere end renten. Den tager nemlig højde for sådanne forskelle.

Nu til vores udregninger og hele formålet med vores artikel.

11,5 procents lånet

  • Omkostninger: 6.089,18 kroner
  • ÅOP efter skat: 8,98 %

14 procents lånet

  • Omkostninger: 7.376,21 kroner
  • ÅOP efter skat: 10,78 %

Ved at hæve rentesatsen med 2,5 procent, kommer du til at betale 1.287 kroner mere til låneudbyderen. Det er penge du i princippet kan spare, blot ved at ansøge en 2-4 forskellige steder. Vel og mærke hvis det lykkedes dig at finde et firma, der er tilsvarende billigere. Der kan derfor være mange penge at hente ved at gøre sit forarbejde ordentligt.

Når alt dette er sagt, vil det “blot” koste dig 6-7.000 kroner samlet set, at have 30.000 over en 3-årig periode. Det er ganske vist en betydelig sum, men dyrere er det heller ikke, hvis du kan opnå renter på dette niveau. Det er primært hvis renteniveauerne bliver mærkbart højere, at der er grund til at tænke to gange over, om det er bedre at lade vær.

Prisen vil altid være en faktor for, om du ønsker at takke JA eller NEJ til de fremsendte lånetilbud. Du kan dog altid ansøge uforpligtende for at udforske dine muligheder, inden du tager en endelig beslutning.