Lån penge til at betale gæld

Lån til at betale gæld

Vi beklager hvis du har fået kaffen galt i halsen, for at optage nye lån for at betale gæld, giver normalt ikke mening. I særlige tilfælde kan det dog være en rigtig god og besparende idé. Lad os præsentere dig for refinansiering, også kendt som samlelån.

Det giver dig muligheden for at samle al din klatgæld til høje renter og få dem samlet i ét stort lån, med lavere omkostninger til følge. Termino forklarer og viser hvordan du selv kan komme i gang, hvis du har meget dyr gæld forskellige steder.

Hvem tilbyder lån til at betale gæld?

De fleste vil være nysgerrige om hvem der tilbyder lån til at betale gæld online. Der er særligt to udbydere vi ønsker at præsentere dig for her. Hos Bank Norwegian kan du udfylde en låneansøgning som normalt, men hvor du skal afkrydse feltet “Indfrielse af lån”. Så kender de til formålet og kan hjælpe dig bedre igennem processen. Lånio tilbyder dig en tilsvarende mulighed. Så helt klart to gode steder at starte.

Du kan ansøge hos begge gratis og uforpligtende her.

En tredje og fjerde udbyder der fortjener at blive nævnt er Ekspres Bank og Ikano Bank. De tilbyder dig begge muligheden for at samle gælden og spare penge. Der er altså flere gode muligheder på markedet, hvilket giver dig gode chancer for at blive godkendt og finde en udbyder, der er villige til at hjælpe dig.

Uanset hvem du vælger, vil du få glæde af følgende fordele ved at låne penge til at betale gæld (refinansiering):

  • Du får lavere omkostninger, typisk i form af lavere rente.
  • Du får større økonomisk overblik.
  • Du får en ydelse der matcher din aktuelle økonomiske situation.

Du må ikke undervurdere betydningen af at få større økonomisk overblik, da du kun skal afbetale ét sted, frem for fx. 3-4 forskellige. Samtidig kan du endda på justeret ydelsen, så den matcher din økonomiske situation. Den kan nemt være ændret siden du optog den eksisterende gæld.

Hvorfor er det jeg sparer penge?

Hvorfor er det så du sparer penge ved at gennemgå denne manøvre. Der skal være en gulerod før det giver mening, men det er der bestemt også! For at gøre det nemt at forstå, har vi lavet et vejledende eksempel, der viser hvorfor. Lad os antage du har følgende gæld:

  • Lån på 15.000 med rente på 15,0 %
  • Lån på 8.000 med rente på 22,0 %
  • Lån på 12.000 med rente på 19,0 %

Det betyder du har en samlet gæld på 35.000 kroner og selvom vi vil udelade de avancerede økonomiske beregninger, kan man hurtigt se renterne ligger i den høje ende.

Vælger du at refinansiere til et lån på 35.000 hos fx. Bank Norwegian til en samlet rente på 11,0 % vil du med andre ord have en væsentlig lavere rente. Både for hver enkel og samlet set. Det medfører lavere renteomkostninger og derved en betydelig besparelse for dig som kunde.

Relateret: Se også vores oversigter over hvem der tilbyder lån på 15000 kr. og lån på 8000 kr. online.

Kan det være besværligt at afvikle?

Det er forskelligt hvor nemt/svært det kan være at afvikle din eksisterende gæld og om det indebærer ekstra omkostninger. Det er noget du med fordel kan tjekke op på de forskellige steder. På den måde er du forberedt på det hele.

Når det er sagt, bør eventuelle ulemper & besværligheder sjældent gøre det til en dårlig idé. Det vil primært være et bump på vejen mod større økonomisk overblik og lavere omkostninger. Men det er selvsagt godt at tjekke op på.