Skal du flytte i ny lejlighed, så fungerer det typisk sådan, at der er et par måneders forudbetalt leje i forbindelse med overtagelsen. Beløbet afhænger naturligvis af prisen på lejen og på, hvor mange måneder der skal betales forud.

For en helt almindelig lejlighed kan det nemt løbe op i 20.000 – 30.000 kr., hvorfor det oftest er en af de helt store udgifter, i forbindelse med at flytte i lejelejlighed.

Termino ser på hvordan du kan låne penge til forudbetalt leje og viser dig dine muligheder.

Brug for penge til forudbetalt leje?

I kombination med de andre udgifter, der kommer når du skal flytte, kan det være uoverskueligt at få råd til at betale den forudbetalte leje. Det er en af de største enkeltstående poster.

Der skal ofte være penge til flyttemænd så du kan få dine ting med, og så kommer der gerne udgifter til maling, nye møbler eller pynteting osv. Derfor kan det være nødvendigt at få hjælp til at finansiere betalingen af forudbetalt leje, og her kan lån være en god løsning.

– Her er dine muligheder

Der findes flere alternativer, når du skal låne penge til forudbetalt leje, og her kommer tre gode muligheder:

Kommunen

Lån penge til forudbetalt lejeI nogle tilfælde kan kommunen låne dig penge til finansiering af forudbetalt leje. Det drejer sig i så tilfælde om den kommune, du bor i. Det er kun under særlige omstændigheder, at kommunen tilbyder dette, og du vil skulle tale med en sagsbehandler for at undersøge, om det er aktuelt for dig.

Det kan fx være, at du mangler at få udbetalt pengene fra din gamle lejlighed, og at du derfor står i pengenød her og nu. Får du godkendt et lån i kommunen, så er det som regel rente- og gebyrfrit, hvilket naturligvis er en stor fordel for dig økonomisk.

Online

På nettet findes en række forskellige lånemuligheder, alt efter dit ønskede lånebeløb. Her kan du bl.a. optage et online forbrugslån, hvor du typisk vil kunne låne alt fra et par tusinde kroner til flere hundrede tusinde. Du kan selv sammensætte lånet, så det passer til dine ønsker og behov.

Det er vigtigt, at du får valgt en løbetid og månedlig ydelse, der matcher dit budget og økonomiske situation. Det skal være en ydelse, du er tryg og komfortabel med at betale måned efter måned.

Det er altid gratis og uforpligtende at ansøge om et online forbrugslån, og derfor kan du med fordel indsende en ansøgning for at se, hvad långiveren kan tilbyde dig af rente og vilkår. På den måde kan du sammenligne tilbuddene med hinanden og med andre alternativer. ÅOP er det vigtigste nøgletal, at have for øje, da det inkluderer alle dine omkostninger.

Banken

Banken er naturligvis altid et alternativ, når du skal låne penge. Afhængig af din bank og din økonomi har du nogle forskellige låntyper at vælge mellem. Kravene her er som regel noget skrapere, og du vil skulle præsentere en vis indtægt og økonomi for at kunne blive godkendt.

Til gengæld er renten gerne noget af det laveste, du kan finde på markedet, og derfor er det altid en fornuftig mulighed at undersøge.