Det er næppe gået mange boligejeres næse forbi, at der kan opnås rigtig lave og attraktive renter på nuværende tidspunkt.

Kombinationen af rentefald og stigende obligationskurser gør, at det sjældent har været mere gunstigt at omlægge boliglånet. Er du én af mange boligejere, der stadig ikke er kommet i gang?

Så vil Termino klart anbefale dig at undersøge de mulige fordele og besparelser ved en låneomlægning.

 

Omlægning kan medføre store besparelser

Boliglån er det dyreste lån for mange danskere og de mulige besparelser ved lavere renter, er derfor helt enorme. Uden at overdrive, kan en omlægning virkelig gøre en forskel for dit privatøkonomi.

For førstegangskøbere betyder det omvendt, at man nu kan handle bolig for langt flere penge. Alene fordi at de omkostninger der er forbundet med lånet, kort sagt er mindre. Det fordrer en sundere økonomi og større rådighedsbeløb hver måned.

Det er Den Europæiske Centralbank, der  i flere omgange har påvirket renten og fået den til at falde drastisk. Det er derfor ikke tilfældigt at der i disse uger bliver foretaget låneomlægninger i stor stil og for mange milliarder kroner.

 

Københavnsk boligboble på vej?

Det er klart, at lavere boliglånsrenter har været meget gavnligt for bolighandlen i Danmark. I særdeleshed København, hvor priserne er steget ret voldsomt.

Så voldsomt at flere eksperter nu er bekymret for, at der kan være en boligboble på vej – i København. Byens boligpriser er nemlig steget langt mere end resten af landet. Kombineret med højere beskæftigelse og løn, giver det en helt forståelig frygt.

Omvendt har boligmarkedet i København altid været noget for sig selv, for under Finanskrisen var det heller ikke her priserne faldt mest. Det ville jo ellers være den typiske logik. At det der stiger mest, ligeledes falder mest i værdi.

København er bare et lokomotiv for dansk økonomi og man kan derfor ikke bare lige stoppe den aktuelle tendens. Det store spørgsmål er om det får konsekvenser, om der kommer en reel boligboble.

Det må tiden vise, men indtil videre kan Termino kun anbefale boligejere at undersøge mulighederne i en låneomlægning.