Overvej et samlelån, hvis du har dyr gæld

Termino byder alle velkommen til 2016 og kommer her med årets første sparetip. Det har en noget speciel karakter, men kan virkelig gøre en forskel for din privatøkonomi.

Mange danskere har nemlig taget dyre lån online, hvor renter og gebyrer er på et højt niveau. Er du én af disse med dyr gæld fra kviklån og større forbrugslån, så bør du helt sikkert overveje et samlelån.

Det er en løsning som visse banker tilbyder og som gør du opnår en markant lavere rente. Samtidig får du samlet din gæld hos én udbyder frem for 2-3 forskellige. Læs mere om hvordan det fungerer her.

Sådan fungerer samlelånet

Samlelånet fungerer ved at du finder en bank som kan hjælpe dig med at få afviklet din eksisterende dyre gæld. Det kan være du skylder 80.000 kroner væk til en høj rente på 25 %.

Her hjælper udbyderen dig med at få betalt disse lån ud via refinansiering, men hvor du normalt bare får samme gæld hos dem – blot til en markant lavere rente. Gevinsten og besparelsen for dig ligger altså i markant lavere omkostninger.

Hvis du fx. har en gæld på 80.000 kroner over 24 måneder, gør det jo en stor forskel om renten er på 25 eller 15 %. Hvad du kan spare og hvad dine muligheder er, vil altid være individuelt, men du bør som minimum undersøge mulighederne.

Hvem tilbyder refinansiering?

Det vigtige spørgsmål for dig er hvem der tilbyder disse samlelån, eller refinansieirng som det reelt er. Først og fremmest bør du forhøre dig i egen bank, om de ønsker at hjælpe dig. Hvis ikke, er du overladt til alternativerne på nettet.

Her er særligt Bank Norwegian og Ekspres Bank kendt for at tilbyde dig refinansierng af dyre lån. Du kan derfor overveje at kontakte de to udbydere og udfylde en ansøgning hos dem. Det er helt uforpligtende og giver dig et godt indtryk af hvilken rente de kan tilbyde dig – og ikke mindst forskellen på deres rente og den du betaler i øjeblikket.

Bank Norwegian er nye på det danske marked, men har længe været populære i Norge og Sverige. Med renter fra 8,99 % vil de typisk være en af de billigste løsninger for dig. De tilbyder refinansiering fra 5.000 – 400.000 kroner alt efter dine behov.