Tendens: Ingen dagpenge – 1/3 låner af bekendte

De fleste danskere er bekendte med de udfordringer som mange står over for, når de mister dagpengeretten. Hvis du altså ikke allerede har gjort det.

Alle danskere har ret til 2 år på dagpenge, men efter Finanskrisen er den periode ved at være opbrugt for tusindvis af forbrugere. Nu viser en ny tendens at vi – uden dagpenge – har en stigende tendens til at søge lån hos venner og familie. 

Det er en rundspørge af HK, der viser en interessant tendens til at en tredjedel søger mod bekendte, når der skal findes penge. Og det er på trods af, der er skåret ned på mad, ferier og anden sjov.

 

Er lån hos familie og venner en god idé?

Det helt centrale spørgsmål at stille er, om det er en god idé at lån penge hos familie og venner? Det er jo personer man har meget nært.

Penge imellem venner siges at være en dårlig idé og det behøves ikke være anderledes, når du låner dem. Specielt ikke hvis du har problemer med at betale pengene tilbage.

Så det skal gøres med stor omtanke og forsigtighed. Det er nok heller ikke tilfældigt, at mange forbrugere vælger de private lån som en nødløsning, efter at have ansøgt online eller i banken.

Termino.dk har tidligere set nærmere på hvilke muligheder du har, når du ER på dagpenge.  Dine muligheder afhænger nemlig meget af dine faste indkomst.

Se også: Lån penge på dagpenge

 

41.000 har mistet dagpengeretten

Der er indtil videre over 41.000 danskere som har mistet dagpengeretten og det tal forventes at stige over de kommende måneder. Der er nemlig mange flere på vej ud af systemet.

Lykkedes det ikke for dem at finde et nyt arbejde, kommer den til at hedde kontanthjælp eller lignende. Forbrugerrådet er enige i tendensen som HK-rundspørgen har vist.

De oplever en klar stigning i andelen af privat gæld og ser det som et tegn på, at mange forbrugere er presset på økonomien. Annette Mathiasen mener således, at dem der vælger privat gæld, er dem der ikke er lykkedes med det almindelige banklån eller forbrugslån online.

Alt i alt, er det vigtigste at du skærer ned på dine luksusgoder, ferier og andet du kan undvære, hvis du havner i en svær økonomisk situation.

Lån hos venner/familie kan så være en billig løsning, men pas på. Banken og de billigste lånefirmaer online bør stadig foretrækkes.