Er det muligt at lave et banklån på dagpenge? De fleste traditionelle pengeinstitutter vil nok være tilbageholdne, men der findes flere online banker, der er klar til at hjælpe dig.

Mange online banker har ikke faste indkomstkrav, hvilket giver dig en mulighed for at blive godkendt. Se dine lånemuligheder lige her.

Lån penge på dagpenge

Ansøg gratis og uforpligtende, for at se hvem der kan hjælpe dig med et lån.

 

Hvad er mine muligheder?

Det er meget forskelligt om din bank kan tilbyde dig et banklån på dagpenge, da det vil kræve du har en god opsparing, friværdi i huset eller lignende, der kan give dem en form for sikkerhed. Der er dog ingen tvivl om at det er nemmest at blive godkendt, hos de forskellige online banker, hvor kravene er færre og mindre stramme.

Mange danskere tror det er umuligt at låne penge, når man er arbejdsløs. Det er bestemt ikke tilfældet, så længe du bare har en fast indkomst og en sund økonomi generelt. Du bør dog gøre det med ekstra omtanke, da din privatøkonomi er mere skrøbelig, når du er uden fast arbejde.

Når du skal låne penge vil du altid have flere muligheder og de to mest udbredte er banken og lånefirmaerne online. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men bankerne kan være svære at overbevise. Det kræver i hvert fald en rigtig sund økonomi og en god årsag til lånet.

Lån på dagpenge

Det kan ydermere være svært at overbevise dem om du kan betale pengene tilbage, når du ikke har et fast arbejde. Så banken er bestemt en mulighed, men som dagpengemodtager vil det være svært for de fleste.

Termino anbefaler altid at du søger 2-3 steder, for at undersøge alle muligheder og finde det billigste lån. Du kan aldrig vide hvor ÅOP er lavest og derfor bliver du nødt til at søge hos flere.  I sidste ende kan der være mange tusinde kroner at spare.

Låneudbyderne på nettet er langt mere åbne og nemme at have med at gøre. Her vil du have gode muligheder for godkendelse, hvis du får dagpenge og er ude af RKI. Hvor meget og billigt du så kan låne på dagpenge, vil være svært at vide.

Du skal huske det er gratis og 100 % uforpligtende at udfylde en låneansøgning. Så hvis lånet bliver for dyrt eller ikke matcher dine behov, kan du altid afvise det. Der kan søges alt fra 10.000 og op til 500.000 kroner online, til renter der starter lavt.

Er du ved at miste dagpengeretten?

Der er mange tusinde danskere, der mister deres ret til dagpenge hvert år. Det kan skabe en rigtig problematisk situation for dig og familien. Hvis du er ved at have opbrugt din 2-årige dagpengeperiode, vil du have ret til en midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Den mulighed blev indført d. 20 maj 2013.

I et låneperspektiv vil ingen dagpenge, betyde at dine muligheder vil blive meget begrænsede. Det vil nemlig betyde en usikker indkomst og sandsynligvis markant mindre. Så hvis du har brug for et lån, bør du lave det før dagpengeretten udløber.

Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er der over 41.000 personer, der allerede er faldet ud af dagpengesystemet siden januar 2013.

Hvad skal du så bruge disse informationer til?

Det skal gerne give dig et indblik i dine muligheder og de realistiske scenarier. Gør du ikke allerede en stor indsats for at finde et arbejde, bør du begynde på det.

Det er altid nemmere at søge nyt arbejde, når man har et i forvejen. Der er mange gode sider, du kan benytte. Her bør du allerede kende til Jobnet. For aktivitet og CV på Jobnet.dk en af betingelserne for, at du har fået dagpenge i første omgang.

Jobindex.dk og Ofir.dk er øvrige jobsider som du bør afsøge, for at finde ledige stillinger. Sidst, så må du aldrig glemme uopfordrede ansøgninger hvor du selv møder op. En mulighed som mange glemmer eller overser.

Værd at vide om dagpenge

Det er ikke alle der har lige meget styr på dagpengereglerne og de nye tiltag der er kommet. Vi har derfor set nærmere på en række af de mest centrale forhold:

  • Du har ret til dagpenge i op til 2 år.
  • Den samlede periode med dagpenge, uddannelsesydelse og midl. arbejdsmarkedsydelse må maksimalt udgøre 4 år.
  • Du skal have et opdateret CV lagt på Jobnet.dk for at kunne modtage dagpenge.
  • Du skal være aktiv arbejdssøgende hos Jobcenteret.
  • Størrelsen på din dagpengesats afhænger af din a-kasse.

De har alle de gældende regler om betingelser, forhold og dine rettigheder som dansker.