Lån 30000 kr.

Du kan låne 30000 kr. online hos de forskellige banker. Vi gør det enkelt at få overblik over muligheder, renter og vilkår. Sammenlign mulighederne i vores oversigt og find det rette lån på 30000 kr. online.

Oversigt med lån på 30000 kr.

Ansøg lån på 30.000 kr. helt enkelt.

I vores oversigt med lån på 30000 kroner, kan du finde alle de relevante oplysninger om lånefirmaerne. Det hjælper dig med at sammenligne udbydere og finde frem til den bedste løsning, efter dine behov. Sørg altid for at få søge flere steder, så du finder den billigste løsning.

Lån 30.000 kr. til en lav rente

  • Tjek de vejl. renter inden du ansøger

En god hovedregel er at du bør tjekke de vejledende renter, inden du beslutter hvem du vil ansøge hos. Disse renteniveuaer giver en god indikation af hvem der er billigst, selvom intet er givet på forhånd. Start med at finde frem til de udbydere, hvor du opfylder deres krav.

Lån 30000 kr. til lav renteDen almene dansker vil kunne ansøge hos alle, men hvis du fx. kun er 18-19 år, kan der være begrænsninger. RKI er aldrig tilladt. Når du har det kendskab, kan du begynde at udvælge de 2-3 udbydere, hvor du kan låne 30000 billigt til en lav rente.

Spørgsmålet er så hvem der kan tilbyde dig den laveste rente? Det er aldrig til at vide og derfor skal du i gang med at ansøge hos hver enkel.

Det kan godt tage 15-20 minutter, men det er bestemt tiden værd. Specielt med tanke på hvor mange penge du potentielt kan spare i låneomkostninger. Ved lån på 30.000 kroner, gør selv små renteforskelle en mærkbar forskel.

Du bør derfor være omhyggelig, hvis du ønsker et billigt lån på 30000 til en lav rente.

Hvad koster det at låne 30000 kroner?

Mange danskere får hvert år brug for at låne penge og hvis du mangler 30000 kr. på kontoen, bør du sætte dig ind i hvad det vil koste dig. Det vil nemlig give en forståelse af konsekvenserne og klæde dig på, til når du skal tilbagebetale pengene over den valgte løbetid.

Termino har set nærmere på hvad det koster at låne 30000 kroner, ud fra forskellige forhold, så du får et indblik i omkostningerne.

Eksempel – Prisen for at låne 30.000 kr.

Der er ingen tvivl om at prisen på et 30.000-kroners lån afhænger meget af udbyderen. Om det lykkedes dig at overtale banken eller en af de prisvenlige firmaer online. Eller om du må nøjes med én af markedets dyrere løsninger. Det kan have en væsentlig indflydelse om renten bliver på 10, 12 eller 14 procent.

For at gøre det nemmere at forstå og visualisere prisforskellene, har vi lavet en række vejledende priseksempler ud fra to forskellige renter. Du kan se de forskellige forhold herunder, som er brugt til beregningerne:

  • Pengebeløb: 30.000 kr.
  • Låneperiode: 3 år (36 måneder)
  • Rente: 11,5 % og 14,0 %
  • Startomkostninger: 450 kr.

Det er værd at bemærke startomkostningerne kan variere og typisk vil lægge på 450 – 950 kr. Der kan i princippet sagtens godt være en forskel på 500 kroner og det er én af årsagerne til at ÅOP er vigtigere end renten. Den tager nemlig højde for sådanne forskelle.

Nu til vores udregninger:

11,5 procents lånet

  • Omkostninger: 6.089,18 kroner
  • ÅOP efter skat: 8,98 %

14 procents lånet

  • Omkostninger: 7.376,21 kroner
  • ÅOP efter skat: 10,78 %

Ved at hæve rentesatsen med 2,5 procent, kommer du til at betale 1.287 kroner mere til låneudbyderen. Det er penge du i princippet kan spare, blot ved at ansøge en 2-4 forskellige steder. Vel og mærke hvis det lykkedes dig at finde et firma, der er tilsvarende billigere. Der kan derfor være mange penge at hente ved at gøre sit forarbejde ordentligt.

Når alt dette er sagt, vil det “blot” koste dig 6-7.000 kroner samlet set, at have 30.000 over en 3-årig periode. Det er ganske vist en betydelig sum, men dyrere er det heller ikke, hvis du kan opnå renter på dette niveau. Det er primært hvis renteniveauerne bliver mærkbart højere, at der er grund til at tænke to gange over, om det er bedre at lade vær.

Prisen vil altid være en faktor for, om du ønsker at takke JA eller NEJ til de fremsendte lånetilbud. Du kan dog altid ansøge uforpligtende for at udforske dine muligheder, inden du tager en endelig beslutning.

En introduktion til ÅOP begrebet

ÅOP begrebet er noget du vil støde på mange steder. Ikke kun på denne hjemmeside, men på de øvrige sites du kommer forbi og årsagen er simpel. ÅOP er en udtryk for de samlede årlige omkostninger, angivet i en procentsats. Det er ét af mange nøgletal du kan vurdere på, når flere udbydere og tilbud skal sammenlignes.

ÅOP har bare en særlig betydning, da det medtager samtlige omkostninger, både engangs og de løbende.

Engangs omkostninger vs. løbende omkostninger

ÅOP tager højde for alle lånets omkostninger og her er det vigtigt at pointere, der både findes engangs- og løbende omkostninger. Det er denne forskel der gør, at ÅOP altid vil bestemme hvilken løsning der er billigst.

For et lånetilbud med lavest rente, kan godt ende med at være dyrere, hvis det har markant højere engangsomkostninger. Lang de fleste omkostninger du bliver pålagt, udover renten, vil gå ind under den gængse betegnelse administrationsgebyrer – og disse kan både være enkeltstående og løbende. Vi vil her skitsere forskellene for dig.

Engangsomkostninger

Af engangsomkostninger kan du opleve følgende. Det vil særligt være tilknyttet til når aftalen oprettes eller opsiges, samt når dit dokument/låneaftale skal behandles.

  • Dokumentgebyr
  • Ekspeditionsgebyr
  • Opstartsgebyr
  • Opsigelsesgebyr

Løbende omkostninger

Den klart største løbende omkostning er naturligvis renten, men vær bevidst om at administrationsgebyrer og PBS gebyrer ved betaling, ligeledes kan udgøre en andel af den samlede pris.

  • Renter
  • PBS gebyrer
  • Administrationsgebyrer

Det er de mange gebyrer og ekstra omkostninger – udover renten – der gør at ÅOP er så afgørende at have fokus på. Hvis du blot ser på renten, kan du ende med at drage forkerte konklusioner og vælge et tilbud, der ikke er det billigste.