Samlelån

Mange danskere har taget dyre lån online, hvor renter og gebyrer er på et højt niveau. Er du én af disse med dyr gæld fra kviklån og større forbrugslån, så bør du helt sikkert overveje et samlelån.

Det er en løsning som visse banker tilbyder og som gør du opnår en markant lavere rente. Samtidig får du samlet din gæld hos én udbyder frem for 2-3 forskellige. Læs mere om hvordan det fungerer og ansøg lige her.

Find et samlelån med lav rente

– Søg samlelån, hvis du har dyr gæld

Du kan søge samlelån med lav rente hos disse udbydere online. Ansøg gratis og uforpligtende, for at se hvad de kan tilbyde dig.

Sådan fungerer samlelånet

Samlelånet fungerer ved at du finder en bank som kan hjælpe dig med at få afviklet din eksisterende dyre gæld. Det kan være du skylder 80.000 kroner væk til en høj rente på 25 %. Eller har gæld tre forskellige steder, til renter på 15%, 18% og 26%.

Her hjælper udbyderen dig med at få betalt disse lån ud via refinansiering, men hvor du normalt bare får samme gæld hos dem – blot til en markant lavere rente. Gevinsten og besparelsen for dig ligger altså i markant lavere omkostninger. Der kan være mange penge at spare, i form af lavere renteomkostninger.

Hvis du fx. har en gæld på 80.000 kroner over 24 måneder, gør det jo en stor forskel om renten er på 25 eller 15 %. Hvad du kan spare og hvad dine muligheder er, vil altid være individuelt, men du bør som minimum undersøge mulighederne.

I oversigten kan du ansøge uforpligtende for at se, hvad hver enkel udbyder kan tilbyde dig, inden du tager din endelige beslutning. Fælles for dem alle er, at de ofte kan tilbyde et samlelån med lav rente, der er væsentlig lavere end den du har i forvejen.

Hvem tilbyder refinansiering?

Det vigtige spørgsmål for dig er hvem der tilbyder disse samlelån, eller refinansieirng som det reelt er. Først og fremmest bør du forhøre dig i egen bank, om de ønsker at hjælpe dig. Hvis ikke, er du overladt til alternativerne på nettet.

Her er særligt Bank Norwegian, Lånio, Lendme, Basisbank og Ekspres Bank kendt for at tilbyde dig refinansierng af dyre lån. Du kan derfor overveje at kontakte de udbydere og udfylde en ansøgning hos dem. Det er helt uforpligtende og giver dig et godt indtryk af hvilken rente de kan tilbyde dig – og ikke mindst forskellen på deres rente og den du betaler i øjeblikket.

Bank Norwegian er nye på det danske marked, men har længe været populære i Norge og Sverige. Brug oversigten til at sammenligne renter, ansøgerkrav mv. for at få et indblik i muligheder, og kom herefter i gang med at søge.

Uanset hvem du vælger, vil du få glæde af følgende fordele ved at låne penge til at omlægge gæld (refinansiering):

  • Du får lavere omkostninger, typisk i form af lavere rente.
  • Du får større økonomisk overblik.
  • Du får en ydelse der matcher din aktuelle økonomiske situation.

Du må ikke undervurdere betydningen af at få større økonomisk overblik, da du kun skal afbetale ét sted, frem for fx. 3-4 forskellige. Samtidig kan du endda på justeret ydelsen, så den matcher din økonomiske situation. Den kan nemt være ændret siden du optog den eksisterende gæld.

Kan det være besværligt at afvikle?

Det er forskelligt hvordan processen forløber, men det er generelt ligetil at afvikle din eksisterende gæld og udbyderne er generelt gode til at hjælpe dig og ordne alt det praktiske, så du nemt får gennemført dit samlelån.

Når det er sagt, bør eventuelle ulemper & besværligheder sjældent gøre det til en dårlig idé. Det vil primært være et bump på vejen mod større økonomisk overblik og lavere omkostninger. Du kan nemt komme i gang ved at bruge oversigten til at se dine muligheder og ansøge helt uforpligtende.

Får jeg udbetalt penge?

Når du optager et samlelån skal du ikke forvente at der bliver udbetalt penge til din Nemkonto. Formålet er som nævnt at du får din gæld samlet et sted, ikke at du får flere penge mellem hænderne og på din konto.

Dit større økonomiske råderum og besparelser består i at du sparer penge, og derved får en privatøkonomi der er mindre belastet både kortsigtet og langsigtet.

Du må derfor ikke tro at denne lånetype gør, at du pludselig får råd til en ferie til Spanien, eller et nyt køkken. Det er udelukkende en løsning der samler gæld, giver større økonomisk overblik og lavere renteomkostninger, så du sparer penge.

Få tilpasset løbetid og månedlig ydelse

En anden central fordel ved samlelån, for nogle forbrugere, er muligheden for at få tilpasset løbetiden og den månedlige ydelse, så den i højere grad matcher ens økonomiske situation.

Det er helt normalt, at ens privatøkonomi ændrer sig med jævne mellemrum. Det kan være du har fået lønforhøjelse, nyt arbejde, er blevet fyret eller er gået på barsel. Der kan være mange scenarier, men uanset om din økonomi har ændret sig positivt eller negativt, kan det være sundt at få tilpasse lånet tilsvarende.

Det giver samlelånet dig muligheden for, hvorved du faktisk kan spare ekstra mange penge. For det er klart, at en kortere løbetid vil medføre lavere omkostninger, og større besparelser.

Har du omvendt været presset at din eksisterende gæld, kan det være rigtig rart at få sænket ydelsen, så du bedre kan overkomme den månedlige betaling.

Muligheden for at få tilpasset løbetiden og den månedlige ydelse er en vigtig, men ofte overset fordel ved samlelånet.

Fradrag for samlelån

Der er forskellige fradragsmuligheder ved lån, der er værd at kende til. Nogle bliver automatisk indberettet, mens andre kræver at du selv får dem tilføjet til din årsopgørelse.

Der er god grund til at tjekke du har alt med, for ellers snyder du dig selv for fradrag og det er der ingen grund til. På SKAT kan du få et nærmere indblik i hvilke fradrag der automatisk kommer på årsopgørelse og hvilke du selv skal huske at få tilføjet. Disse skal tilføjes i Rubrik 44.

Samlelån vil typisk indebære rentefradrag der automatisk bliver angivet.