Ofte opdager man først dårlige nyheder i sidste øjeblik. Som for eksempel, når du skal betale huslejen, men ikke har penge nok på bankkontoen. Der kan være mange grunde til de pludselig har brug for penge mellem hænderne.
Kviklånsmarkedet har ændret sig pr. 1. juli 2020, hvor der er kommet ny lovgivning og er blevet indført et ÅOP-loft på 25%, for de udbydere der ønsker at markedsføre deres lån. Det betyder generelt lavere omkostninger og renter, til glæde for dig som forbruger.
Termino har lavet en guide til kviklån online, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at vælge den bedste løsning.
Sådan laver du de billigste kviklån
Når du søger kviklån, er det selvfølgelig fordi du mangler penge. Der kan dog være væsentlige forskelle i renter og kreditomkostninger, hvorfor du bør være omhyggelig med at finde det billigste for dig.
Vi har her beskrevet processen du bør gå igennem, fra ansøgning til underskrift, så du ender med det billigste.
1. Ansøg hos lånefirmaer
Det første du skal gøre er at finde ud af, hvem der kan hjælpe dig. Det tager dog ikke særlig lang tid, og vi har gjort forarbejdet for dig nedenfor. Derefter skal du i gang med at ansøge hos de forskellige långivere. Her er det en rigtig god idé at ansøge flere steder, da du aldrig kan være sikker på at blive godkendt.
Her kan du nemt ansøge gratis og uforpligtende:
2. Afvent lånetilbud retur
Efter du har sendt ansøgninger ud til mange udbydere og forhåbentlig er blevet godkendte, kan du typisk forvente hurtigt svar. Du kan se forventede svartider i oversigten. Det gode ved at kviklån er netop, at du ikke behøver at vente ret længe, det går kvikt. Selve ansøgningen tager ikke mere end fem minutter, og derfra går det hurtigt med at få svar.
Fra du har sendt ansøgning, går der typisk 1-3 dage til du får svar. Husk altid at låne penge med omtanke og hvis de modtagne tilbud ikke lever op til forventningerne, skal du også “turde” sige nej.
Generelt for kviklån hos alle udbydere er, at ventetiden ikke overstiger en time, så du kan rigtig hurtigt få råd til at betale den husleje, den regning eller hvad der har sat dig i denne situation.
3. Vælg den laveste ÅOP
Når du har fået svar fra alle udbyderne og kan sidde og kigge låneaftalerne igennem i ro og mag, skal du til at finde ud af, hvilket lån der er billigst. Her er det fristende at se på renten eller oprettelsesgebyret og tage en beslutning ud fra det. Men faktisk skal du gå efter den laveste ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og viser bedst, hvad du egentlig kommer til at betale samlet set.
Det er den klare anbefaling fra både Finans Danmark og tilsvarende organisationer.
Vi håber du er blevet klogere på hvordan du kommer ordentlig i gang med kviklån online, via vores guide, for det er bestemt ikke ligegyldigt hvor du ansøger henne.