Det er blevet tid til ugens sparetip og det drejer sig om omlægning af dit boliglån. De seneste måneder og år er der nemlig blevet lavet mange tusinde boliglånstjek af danskere, for at afsøge mulighederne for at spare penge.

Lige i øjeblikket er boliglånsrenterne nemlig stadig nede på rigtig attraktive niveauer, så for mange danskere er der mulighed for at få en bedre og billigere løsning – og derved spare penge. Har du selv undersøgt mulighederne? Ellers er det på høje tid. 

Snak med din bankrådgiver

Det er de færreste danskere der kan overskue markedet for boliglån og den rigtige approach er derfor at snakke med din bankrådgiver om mulighederne og fordelene i en låneomlægning. Typisk vil omlægningen jo ske i realkreditinstituttet og ikke i selve banken.

De bør derfor have en interesse i at skaffe dig en billigere løsning, hvis det er muligt. Mange danskere ser desværre boliglånet som en statisk løsning der skal blive som den er, i hele løbetiden. Men her begår du i givet fald en stor fejl.

Der kan nemlig spares mange penge ved at omlægge efter de aktuelle markedsforhold og netop nu, er renteniveauet på din side som boligejer. Det har nemlig sjældent været muligt at opnå så lave renter. Hvis du ikke allerede har en attraktiv løsning, er der alle muligheder for at få det.

Giv din bankrådgiver et opkald i næste uge og aftal et møde, hvor I kan drøfte mulighederne for en låneomlægning. Det kan du gøre helt gratis og uforpligtende. Det er ingen garanti for at der findes en bedre løsning, men du bør som minimum jagte muligheden. De potentielle besparelser er nemlig rigtig store.