Det er blevet tid til ugens sparetip og det drejer sig om omlægning af dit boliglån. De seneste måneder og år er der nemlig blevet lavet mange tusinde boliglånstjek af danskere, for at afsøge mulighederne for at spare penge.

Lige i øjeblikket er boliglånsrenterne nemlig stadig nede på rigtig attraktive niveauer, så for mange danskere er der mulighed for at få en bedre og billigere løsning – og derved spare penge. Har du selv undersøgt mulighederne? Ellers er det på høje tid. 

Snak med din bankrådgiver

Det er de færreste danskere der kan overskue markedet for boliglån og den rigtige approach er derfor at snakke med din bankrådgiver om mulighederne og fordelene i en låneomlægning. Typisk vil omlægningen jo ske i realkreditinstituttet og ikke i selve banken.

De bør derfor have en interesse i at skaffe dig en billigere løsning, hvis det er muligt. Mange danskere ser desværre boliglånet som en statisk løsning der skal blive som den er, i hele løbetiden. Men her begår du i givet fald en stor fejl.

Der kan nemlig spares mange penge ved at omlægge efter de aktuelle markedsforhold og netop nu, er renteniveauet på din side som boligejer. Det har nemlig sjældent været muligt at opnå så lave renter. Hvis du ikke allerede har en attraktiv løsning, er der alle muligheder for at få det.

Giv din bankrådgiver et opkald i næste uge og aftal et møde, hvor I kan drøfte mulighederne for en låneomlægning. Det kan du gøre helt gratis og uforpligtende. Det er ingen garanti for at der findes en bedre løsning, men du bør som minimum jagte muligheden. De potentielle besparelser er nemlig rigtig store.

Låneomlægning kan medføre store besparelser

Det er næppe gået mange boligejeres næse forbi, at der fortsat kan opnås rigtig lave og attraktive renter på nuværende tidspunkt.

Kombinationen af rentefald og stigende obligationskurser gør, at det sjældent har været mere gunstigt at omlægge boliglånet. Er du én af mange boligejere, der stadig ikke er kommet i gang? Termino vil klart anbefale dig at undersøge de mulige fordele og besparelser, ved en låneomlægning.

Boliglån er det dyreste lån for mange danskere og de mulige besparelser ved lavere renter, er derfor helt enorme. Uden at overdrive, kan en omlægning virkelig gøre en forskel for dit privatøkonomi.

For førstegangskøbere betyder det omvendt, at man nu kan handle bolig for langt flere penge. Alene fordi at de omkostninger der er forbundet med lånet, kort sagt er mindre. Det fordrer en sundere økonomi og større rådighedsbeløb hver måned.

Det er Den Europæiske Centralbank, der  i flere omgange har påvirket renten og fået den til at falde drastisk. Det er derfor ikke tilfældigt at der i disse uger bliver foretaget låneomlægninger i stor stil og for mange milliarder kroner.

Hvor er boligmarkedet på vej hen?

Det er klart, at lavere boliglånsrenter har været meget gavnligt for bolighandlen i Danmark. Dertil kommer at covid-19 har haft en mærkbar og stor effekt på boligmarkedet. Efter mange måneder med store prisstigninger, er spørgsmålet derfor hvor boligmarkedet skal hen?

De første indikationer tyder på at farten er taget af boligmarkedet og prisstigningerne, hvor udbuddet stiger og priserne stiger mere moderat. Mange taler om en blød landing, ovenpå en vild periode, særligt for boliger i København og Århus.

De stigende boligpriser under Coronakrisen giver omvendt mere friværdi hos mange danskere, så det giver kun ekstra god grund til at overveje en låneomlægning, hvis du ikke allerede har undersøgt muligheden. Der kan være mange penge at spare, i form af lavere renteomkostninger.

Tiden må vise hvordan boligmarkedet udarter sig den næste periode, men indtil videre kan Termino kun anbefale boligejere at undersøge mulighederne i en låneomlægning.