..eller som stewardesse, rengøringsassistent eller frisør

Søg om lånAlle kan låne penge online, uanset hvilken stilling eller uddannelse du har? Vi gør dig klogere på dine muligheder for at lave billige lån på nettet.

Ingen udbydere blander sig i hvad pengene bruges på eller præcis hvilken stilling du har. Det er din indkomst der er i højsædet, når du bliver kreditvurderet. Kom i gang med at ansøge gratis hos os.

Beskæftigelsesforhold under låneansøgningen

Når du skal søge om lån, er det normalt at du udfylder en række oplysninger om dig selv. Det indebærer navn, kontaktoplysninger, adresse, indkomst og beskæftigelsesforhold. Alle de relevante informationer udbyderen skal bruge, for at kunne vurdere dig som kunde.

Ét af punkterne er dine beskæftigelsesforhold, hvor du skal vælge en af følgende typer:

Ansøgning: Lån som lærer, vikar eller pædagog

Som det fremgår på billedet, er valgmulighederne jobfunktioner som timelønnet, funktionær, ledelse, selvstændig etc. Altså intet specifikt om hvad du laver. Det kommer du ikke nødvendigvis til at oplyse nogle steder.

Det er med andre ord fuldstændig ligegyldigt om du søger lån som frisør, rengøringsassistent, lærer, pædagog eller stewardesse. Det centrale er hvad du tjener om måneden.

Du skal nemlig angive din årsindkomst og selv det er sjældent, kan du opleve at den skal være på mindst 150.000 kroner om året. Det vil være normalt for alle de jobfunktioner vi nævner i denne artikel.

Det er kun vikaren, der kan være den enkelte undtagelse. Er du vikar bør du fokusere på udbydere som DER, L’EASY og Simbo, hvor der ikke stilles krav til at du mindst tjener X antal kroner.

Hvad påvirker den tilbudte rente?

Nu har vi været inde på, at det fx. ikke gør den store forskel om du søger lån som lærer eller pædagog. Hvad er det så, der påvirker den tilbudte rente?

For det første kan indkomsten nævnes, som vi allerede har været kort inde på. Jo større indkomst, jo bedre for din kreditvurdering.

For det andet vil eksisterende gæld kunne have en omvendt effekt på din kreditvurdering og den rente du får tilbudt i sidste ende. Jo mere gæld du har, desto større forpligtelser og presset privatøkonomi, vil du som udgangspunkt have. Det øger udbyderens risiko og renten tilsvarende.

For det tredje kan alderen til tider være en faktor. Det er klar, at en ung 20 årig mand statistisk set har en mere skrøbelig økonomi, end en ældre mand på 35 år. Det er helt naturligt og det kan derfor indgå i den samlede vurdering, når udbyderne vurderer dig. Dette er dog ikke et forhold du kan ændre på og bør spekulere på.

Opsummerende er der mange elementer i en kreditvurdering. Din betalingshistorik og evne til at overholde dine betalingsfrister tidligere, kan ligeledes spille en rolle.

Det er derfor at oversigternes renter kun er vejledende. Den rente du får tilbudt, vil kræve en ansøgning, hvorefter du modtager et lånetilbud retur.