Det kan være dyrt at holde en stor fest. Så hvis du skal holde det bryllup du drømmer om, bliver du muligvis nødt til at låne penge til brylluppet. Der findes mange undersøgelser og beregninger på, hvad brylluppet gennemsnitligt koster.

Hvor mange penge du vil bruge på dem, er helt op til dig selv. De kommer hurtigt til at koste mere end 30.000 kr. og specielt bryllupper er dyre. Et traditionelt bryllup kan koste alt fra 30.000 – 200.000 kr. og det er flere penge end de fleste har på kontoen.

Søg lån til bryllup

Ansøg gratis og uforpligtende.

Har du brug for penge til den store fest? De fleste danskere skal kun giftes én gang, så hvem har ikke lyst til at holde et bryllup man aldrig glemmer. Online er lånemulighederne mange og Termino hjælper dig godt i gang.

At låne penge til brylluppet online er enkelt

Mulighederne for at låne penge til fester og begivenheder online er generelt enkelt og ligetil. Ansøgningsprocessen er gratis og uforpligtende, ligesom det er nemmere at blive godkendt ift. banken. Der er kommet flereLån penge til bryllup udbydere at vælge imellem og renteniveauet er generelt mere favorabelt end længe.

De mindre udbydere kan låne dig op til 50.000 kr., mens de større lånefirmaer kan tilbyde dig flere hundrede tusinde kroner. Hvilket lånebeløb du søger om, afhænger af dit budget, men én pointe er vigtigt; Jo højere beløb du ansøger om, desto bedre skal din økonomi være.

Termino er en service der hjælper dig med at finde de billigste lån online. Det gør vi ved at henvise til de førende firmaer og give dig det store overblik. Ved at søge hos 2-4 udvalgte låneudbydere, er dine chancer for godkendelse og billige lån langt større.

Gå til vores låneoversigt for at starte ansøgningsprocessen. Her kan du se nærmere på dine lånemuligheder. Det er blevet hurtigt og nemt at optage lån på nettet. Senest med NemID løsningen, der giver dig muligheden for at underskrive med din digitale signatur.

Det er dyrt at holde bryllup

Det er dyrt at holde bryllup og specielt hvis det skal være med jukeboks/live musik og bestilt mad til hele forsamlingen. Selv en rund fødselsdag, kan hurtigt løbe op i 15-20.000 kr.. Det er derfor ikke unormalt, at danskere har brug for lån til at afholde bryllup, polterabend og barnedåb. Formålet gør ikke den store forskel for udbyderne online. De har fokus på din indkomst og økonomi.

Alt efter hvor meget gas den skal have, bliver det en dyr fest, men en uforglemmelig oplevelse. Det er jo det der gør fornøjelsen alle pengene værd. I vil stå tilbage med en helt speciel oplevelse for livet.

Så selvom det er surt at skulle låne penge til bryllup, vil du næppe gå på kompromis med den største dag i dit liv. Nu har du fået et indblik i mulighederne og hvordan du bør forholde dig til det finansielle område.

I de næste afsnit får du en række gode råd og tips til både brylluppet og polterabend, der ligger lige op til.

Gode råd og tips

Alle fester har hver deres liv og der er stor forskel på at holde et bryllup eller polterabend. De har hver deres formål og agendaer. Det bør du tage højde for i planlægningsprocessen. Termino ønsker at hjælpe dig på vej.

Til bryllup

Når du skal have holde et bryllup er der tusinde ting at huske på og du gør derfor klogt i at lave en huskeliste hvor du tilføjer og afkrydser tingene, efterhånden som de kommer på plads. Her er vores bedste råd, til dig der skal afholde et bryllup:

 • Lav en fyldestgørende huskeliste (find inspiration online).
 • Få styr på gæstelisten hurtigt – det giver overblik over prisen på brylluppet.
 • Læg et budget for brylluppets elementer – og hold dig til det!
 • Uddeleger opgaver til venner og familie – du kan næppe nå det hele selv.

Til polterabend

En af de største problemstillinger mange løber ind i, når de skal holde polterabend, er hvad man skal foretage sig. Der er nemlig mange muligheder, men hvad skal man vælge?

Vi har fundet en række af de mest populære og udvalgte ideer til aktiviteter på et polterabend:

 • Stripklub (begge køn)
 • Kys på gaden for en 10’er
 • Sjove aktiviteter (lokumsræs, sumobrydning i dragter, bungerz m.fl.)
 • Paintball (mænd)
 • Wellness (kvinder)

Vi håber du er blevet  klogere på de vigtige aspekter du skal huske på, udover selve planlægningen af festen.

Lån penge til bryllup: 10 tips til et billigere bryllup

Når hvis du mangler penge til at afholde drømmebrylluppet, er der god grund til at være prisbevidst og sparer hvor du kan. Termino har lavet en liste med 10 tips til, hvordan du kan opnå et billigere bryllup.

 1. Få lagt et budget

Du bør få lavet et budget, så du er klar over hvilke udgiftsposter, der er de største. Altså hvor der kan og bør spares mest. Det er klart, at budgettet skal ændres og justeres undervejs, men overblikket er guld værd. Særligt hvis du gerne vil holde et billigere bryllup.

 1. Skær i gæstelisten

Hver en gæst koster mange penge og derfor bør du overveje at skære i gæstelisten, for at holde budgettet nede. Det kan virke hårdt, men det er din/Jeres fest, så alle gæster skal have en særlig betydning for Jer. Der er ingen grund til at invitere perifere venner, bekendte og arbejdskollegaer, når budgettet er begrænset. Et bryllup med 40-50 gæster, kan stadig være rigtig hyggeligt og sjovt.

 1. Gør invitationen digital

Det kan hurtigt løbe op, hvis du vælger at invitere alle dine gæster på gammeldags maner. Lad os antage du har 50 gæster og skal udsende 25 invitationer. Så koster det hurtigt et par tusinde i papir, konvolutter og porto.

Vi lever i en digital tidsalder, så hvorfor ikke oprette en hjemmeside til formålet. En side hvor gæsterne ligeledes kan takke JA/NEJ til om de kan komme. Der findes flere muligheder for at oprette en gratis hjemmeside, eller gøre det til få hundrede kroner.

 1. Køb bryllupstøj på nettet / lej jakkesættet

Bryllupstøjet er ikke stedet, hvor man generelt ønsker at spare. Ikke desto mindre, kan der spares penge ved at købe det på nettet, uden du går på kompromis. Manden kan vælge at leje jakkesættet, hvorved der kan spares omkring 5.000 kroner.

 1. Få hjælp af dit netværk

Det er meget populært og smart, at gøre brug af ens netværk. Det kan være du kender en sanger, bager eller kok i omgangskredsen. Eller bare en kvinde, der er dygtig til at lave kager. Få hjælp hvor du kan og ønsker det. Der vil ofte være en del penge at spare. Du bør ikke nødvendigvis bede om gratis hjælp, men betalingen kan være af symbolsk karakter.

 1. Gå efter en prisvenlig restaurant/lokation

Lokationen, restauranten og maden er en af de største udgiftsposter i budgettet. I bør derfor anstrenge jer for at finde et godt, men billigt sted. Der er mange gode udbydere, hvor du får meget værdi for pengene. Det vil kræve noget arbejde at finde disse, men et forarbejde der er gratis og ikke koster dig penge.

 1. Spar på luksusen

Luksus løber hurtigt op i mange kroner og øre. I bør derfor spare på luksusen, specielt den der ikke gør en stor forskel. Det er ikke fordi du behøver holde et skrabet bryllup, men det er ikke al luksus, der er lige nødvendig for en god oplevelse.

 1. Detaljerne koster tid og penge

I forlængelse af punkt 7, koster de små detaljer både meget tid og penge. Du bør derfor begrænse dig på området, selvom det kan være svært, specielt for kvinden. Jo mere du går i detaljer, jo dyrere vil det som udgangspunkt blive. Du bør derfor finde et naturligt niveau, hvor du trækker en streg i sandet. Alt kan desværre ikke være 100 % som din pigedrøm, hvis du samtidig ønsker et billigt bryllup.

 1. Lav playlister og begræns live-musikken

Det kan koste mange penge at få et live-band, DJ eller kunster til at optræde. Det kan hurtigt koste mange tusinde kroner, specielt hvis det skal være i mange timer. I kan med fordel få lavet en god playlist til middagen og nøjes med at have live-musik henover midnat et par timer. Når først klokken rammer kl. 2, kan en god playlist sagtens give en fantastisk fedt.

 1. Udskyd bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen er en omkostning på alt fra 5.000 til 30.000 kroner, men det bliver mere og mere udbredt at udskyde den, hvis man er presset på økonomien. Det gør heller ingenting, at man får lejlighed til at glæde sig til ferien. Et bryllup fylder dig med indtryk, følelser og begejstring. Du vil derfor få mindst lige så meget glæde af bryllupsrejsen, hvis den udskydes med nogle måneder.