Vil du gerne i gang med energiforbedringer, så er der al mulig grund til at overveje et lån. Det er aldrig sjovt at skulle låne penge, men det kan faktisk ende med at blive en god investering. Specielt hvis du får lavet et fornuftigt billigt energilån og bruger pengene til effektive energiforbedringer i hjemmet.

Du kan gøre meget og alt efter hvor du bor, kan der være mange penge at spare på de månedlige regninger. Det fantastiske ved energirenovering af huse og lejligheder er, at du ikke kun sparer penge på vand, varme og el.

Du er ligeledes med til at tilvælge en mere miljøvenlig løsning og udlede mindre CO2 som dansker. Dertil kommer at energirenovering altid vil medføre en værdiforøgelse af din bolig. Læs om mulighederne for lån til energiforbedringer her, så du kan komme i gang. 

Lån penge til energirenovering

Hvis du har brug for et lån til energirenovering af din bolig, har du generelt to muligheder. Du kan søge finansiering hos udbydere, der specifikt hjælper forbrugere med disse initiativer. Nordea Finans og Realkredit Danmark er bare to eksempler på firmaer der er kendte for at tilbyde attraktive energilån. Din egen bank kunne være en anden oplagt mulighed.

Hos disse udbydere vil det i høj grad være din privatøkonomi og formålet med pengene, der afgører hvor store beløb du kan låne.

Det er bare ikke altid at disse firmaer vil acceptere dit ønske og her er online udbyderne et godt alternativ. De er ikke altid lige så billige, men med en sund økonomi kan du faktisk opnå renter helt ned til 4,8 %. Så det er i hvert fald værd at give et forsøg. Du kan altid ansøge og afvise tilbuddet efterfølgende.

På nettet kan du flere steder søge lån på 100.000 kroner. Hvis du har brug for et lån til energirenovering, vil vi klart anbefale dig at søge hos de “største” firmaer på nettet. Altså dem der kan tilbyde dig de største beløb, for det er ofte de billigste.

Det skal med til denne anbefaling, at de fleste energitiltag typisk vil koste mindst 20.000 kroner. Så allerede der vil de små og dyre udbydere være fravalgt indirekte. Kort til sidst, skal du forvente følgende krav, hvis du vælger at ansøge på nettet:

 • Lånene vil være af typen uden sikkerhed
 • Du kan søge op til 400.000 kroner.
 • Alderskravet spænder fra 18-25 år (De fleste kræver du er 20)
 • Ingen RKI
 • Du skal kunne dokumentere din indkomst
 • Langt de fleste kræver du er dansk statsborger/bor i Danmark

Termino vil altid være klar på at hjælpe dig godt i gang. Gå til vores låneoversigt for at se nærmere på udbyderne og dine muligheder. Herfra kan du nemt starte ansøgningsprocessen.

Muligheder for energiforbedringer

Der er rigtig mange muligheder for energiforbedringer i hjemmet. Deres tilbagebetalingstid er meget forskellig og det er værd at have med i overvejelserne, når du skal prioritere. Det er sjældent der er tid eller penge til at gå i gang på flere områder.

Isolering har altid været kendt for at have en af de korteste tilbagebetalingstider, da det sparer rigtig mange penge på varmeregningen. Alt efter isoleringsformen og boligen, vil det ske inden for 3-6 år.

Hvis du derimod vælger at udskifte et gammelt oliefyr med en anden opvarmningsform, kan tilbagebetalingen godt vare i 10 år. Men fælles for alle løsningerne er, at de vil være en god investering og nemt kan tjene sig selv hjem, inden for en overskuelig fremtid.

Vi har lavet en oversigt med de mest almindelige former for energiforbedringer, du bør overveje. Der er rigeligt med muligheder og hvis du er i tvivl om dine behov, kan du altid få en ekspert til at vurdere din bolig.

 • Isolering (loft, tag, gulv, hulmur og facade)
 • Opvarmning (fjernvarme, oliefyr, varmepumper, jordvarme etc.)
 • Elektronik (elspare pærer og udstyr, energivenlige hvidevarer)
 • Energivenlige døre og vinduer
 • Vandsparersystemer

Termino ønsker dig god fornøjelse med dit næste energiprojekt.