Er du under uddannelse og med brug for penge? Så er du langt fra den eneste, for der er rigtig mange unge studerende med økonomiske besværligheder. Specielt hvis man studerer, bor i lejlighed og skal betale for udgifter til mad, husleje, vand og varme.

Der er hjælp forude her, hvor vi ser nærmere på dine muligheder for at lave lån til unge studerende. Termino vejleder dig altid til at finde de billigste lån på nettet og giver dig et godt indblik i mulighederne online. 

Online lån som studerende

Mange unge studerende har brug for flere penge mellem hænderne. Det kan være du lige er flyttet hjemmefra. Hvis du har brug for flere penge på kontoen, kan du altid få overblikket på Termino.

Her kan du se de online firmaer, der kan hjælpe dig med lånebeløb på alt fra 5.000 til 400.000 kroner. Husk altid at søge 2-3 steder for at finde den laveste ÅOP.

Vi tager forbehold for ændringer i oplysningerne. Bemærk vores gode huskeregler nederst. 

 

Hvis du ikke har et fast deltidsjob eller studiejob, kan en opsparing hurtigt forsvinde. Har du en presset økonomi som studerende, kan vi kun anbefale dig at skaffe et arbejde. Det kan være på 10-20 timer om ugen –  hvad du nu kan bære.

For selvom et lån til studerende kan laves online, vil det kun hjælpe din privatøkonomi i en begrænset periode. Så suppler det med at finde et godt arbejde. Det vil dig og din privatøkonomi blive glad for i længden.

Hvis du gerne have et grundigt indblik i dine muligheder på nettet, som ung studerende, har Termino.dk gjort forarbejdet for dig. Vi har nemlig også lavet en oversigt over lånemulighederne for unge på 18-25 år.

Oversigten vil vise dig hvor du kan søge lån som studerende, så du kommer godt i gang med ansøgningsprocessen.

Det er vigtigt at vide, dine muligheder på nettet er begrænset af din alder. Du skal være 25 år for at kunne søge hos alle udbydere online. Desto vigtigere er vores oversigt, så du kan se præcis hvor du kan søge om billige lån på nettet.

3 vigtige huskeregler

Termino oplever ofte at studerende og unge generelt, har en alt for begrænset viden og indsigt i selv vigtige lånebegreber. Rente, åop og ydelse bør være velkendte begreber for enhver, med ønsket om at låne penge. For ellers kan du hurtigt få truffet de forkerte beslutninger.

Vi slutter derfor denne artikel med at nævne de 3 vigtigste huskeregler, inden du optager et lån på nettet. De kan forhindre dig mod, at lave de værste “begynderfejl” som mange unge laver:

1. ÅOP er vigtigere end renten 

ÅOP er vigtigere end renten, når du skal sammenligne tilbud med hinanden. Lad os først præsentere ÅOP: de årlige omkostninger i procent. Den procentsats medregner altså ALLE omkostninger og forpligtelser ved lånet, ikke kun de faste rentetilskrivninger.

Specielt ved små lånebeløb vil du opleve en høj ÅOP, fordi stiftelsesomkostninger og gebyrer udgør en stor procentdel af dine omkostninger.

Efter det nye ÅOP-loft pr. 1. juli 2020, er der dog kommet en grænse for hvor mange omkostninger du kan blive pålagt som kunde. Dels på grund af ÅOP-loftet på 25% og dels på grund af omkostningsloftet på 100%. Det har bidraget til at fjerne de dyreste udbydere og lån fra markedet.

2. Søg flere steder

Vi nævner det mange steder på Termino.dk og det er bevidst – for det er meget vigtigt! Søg hos flere udbydere online, hvis du gerne vil have flere lånetilbud at vælge imellem og chancen for at finde det billigste.

Hovedreglen er, at jo flere steder du ansøger, desto større er sandsynligheden for at opnå de laveste omkostninger. Vi anbefaler du søger mindst 2-3 steder.

3. Vær velovervejet og klog

Det er de færreste unge, der har gennemtænkt konsekvensen af at optage et lån på fx. 30.000 kr. Du bør derfor kun gøre det velovervejet og hvor du har en god plan for tilbagebetalingen. Uden en plan, kan du løbe ind i store problemer undervejs.

Dernæst bør du være klog, for lån til unge studerende er kun én af mange muligheder. Banken kunne være et alternativt, hvis de er til at snakke med, og ellers kunne et arbejde være en god løsning. Så overvej disse muligheder og tag gerne dine forældre med på råd.