Overvejer du at skifte til varmepumper i hjemmet, eller skal din nuværende skiftes? Så kan det hurtigt blive aktuelt med et lån til varmepumpe.

Det er en større investering, der kan koste alt fra 70.000 til 150.000 afhængigt af opgavens type og størrelse. Termino ser nærmere på hvad der påvirker prisen og hvordan du kan skaffe finansiering af varmepumpe.

Finansiering af varmepumpe

Inden du kan arbejde på finansiering af varmepumpe, skal du kende til de eksakte omkostninger. Prisen vil afhænge af opgavens karakter. Hvis du skal have udskiftet en varmepumpe ligger prisniveauet på 70-100.000 kroner.

Det vil ske via en udskiftning af den boks der typisk er placeret udenfor hjemmet. Skal du derimod i gang med at installere jordvarme via pumper, kan du hurtigt tillægge 30.000 – 50.000 kroner til beløbet.

Altså en dyr investering uanset hvad, men der er heldigvis gode muligheder for at låne penge.

Sådan bør du gøre

Når du har fundet frem til dit pengebehov, skal du i gang med at finde en låneudbyder. Her er banken den mest nærliggende mulighed, men de kan være svære at blive godkendt hos.

Vi anbefaler at du søger hos 2-3 udbydere online, som tilbyder dig store lån på over 100.000 kroner. Det vil være gratis, uforpligtende og de blander sig ikke i formålet bag. Det bør du supplere med at snakke med din bankrådgiver og undersøge muligheden hos dem.

Det vil gøre at du forhåbentlig sidder tilbage med lånetilbud fra banken og udbyderne online, du så kan sammenligne. Ender banken med at sige nej, har du allerede andre tilbud på hånden og dem kan du hurtigt sige ja til. Det fleste udbydere tilbyder endda at du kan underskrive med NemID signatur.

Fordele og ulemper ved varmepumper

Vi slutter af med at se på fordele og ulemper ved varmepumper. For det er kun naturligt hvis du er i tvivl om det er den rigtige løsning. Der er stor enighed om at varmepumper er fremtidens form for opvarmning. Det er eksperterne generelt enige i og Dansk Energi mener at de vil være i over 175.000 ejendomme i 2035.

Læg dertil at de har en kortere tilbagebetalingstid en alternativer som oliefyret og fjernvarme. Så det er en rigtig billig og miljøvenlig løsning. Her er de mest væsentlige fordele:

  • Nemt og let at installere
  • Billigt
  • Miljøvenligt

Der er kun en enkelt væsentlig ulempe ved løsningen:

  • Kan støje og pynter ikke i huset

 

Alt i alt er varmepumper en god langsigtet løsning. Husk altid at få undersøgt alle muligheder, afhængigt af de nuværende forhold. Der er meget forskel på prisen, alt efter om du udskifter eller installerer nyt.