Ugens sparetip handler om at du bør få lavet det årlige abonnementstjek, for at sikre du har den bedste løsning på markedet. Nu betyder prisen ikke alt, men der er ingen grund til at betale for mere, end du forbruger. Eller at have et dyrere abonnement, hvis andre udbydere tilbyder dig samme løsning, til en lavere pris.

Du bør få tjekket dine abonnementsløsninger mindst én gang om året og det kan du passende gøre nu. Termino guider dig til hvordan du bør tjekke markedet og sammenligne firmaernes priser. 

Hvilke abonnementer skal jeg tjekke?

Det store spørgsmål er hvilke abonnementer du skal tjekke? Det er klart, at nogle områder er mere oplagte at få gennemgået end andre. Det afhænger meget af hvor ofte udbyderne skifter priser og produkter, eller hvor nemt det er for dig at skifte udbyder.

Vi anbefaler at du som minimum tjekker følgende:

  • Bredbåndsløsningen
  • Mobilabonnementet
  • Forsikringerne

Øvrige muligheder:

  • TV-pakken
  • A-kassen

Sammenlign bredbånd

Den bedste måde at få tjekket din bredbåndsløsning på, er ved at sammenligne priser på dit nuværende forbruger. Så hvis du har 20 Mbit/s download og 10 Mbit/s upload, bør du undersøge hvad det generelt koster på markedet.

Du kan efterhånden få en 100 Mbit/s forbindelse til lave priser, fordi det meste af Danmark efterhånden er dækket af fibernet. Så kører du ikke allerede på en hurtig forbindelse med fibernet, bør du bestemt undersøge mulighederne.

Du vil hurtigt kunne få et indtryk af hvad det billigste koster, sammenholdt med det du allerede har. Det er klart at der kan være bindingsperioder, men ellers bør du overveje at skifte. For mange danskere vil der være penge at spare på bredbåndet, eller muligheden for at få mere for pengene.

Du kan nemt finde det billigste bredbånd via Yanet.dk.

Sammenlign mobilabonnementer

Teleselskaber er i konstant konkurrence med hinanden og det betyder at priserne ændrer sig nærmest på månedsbasis. Der kan altså være store forskelle på din aktuelle pris og den du kan få i det nuværende marked. Der er kun én måde at finde ud af det på og det er via prissammenligning.

Der findes flere gode udbydere og online tjenester på markedet, som du kan benytte dig af til at sammenligne mobilabonnementer.

Husk at få tjekket op på dit forbrug de seneste måneder. For selvom du har en løsning med 10 timers tale og 10 GB, kan det jo sagtens være du kun forbruger halvdelen. I givet fald er der kun ekstra god grund til at skifte løsning, enten hos dit nuværende teleselskab eller ved at skifte udbyder.

Det er altid en god idé at tage en snak med mobiludbyderen, hvis du overvejer at skifte, for de kan ofte overtales til at give dig en særlig god pris som ny kunde.

Få overblik og sammenlign mobilabonnementer via FINDINO.

Sammenlign forsikringer

Forsikringer er det sidste område vi ønsker at tage fat på. Her kan du nemlig opnå besparelser på mange tusinde kroner, hvis du er heldig. Det gør en stor forskel hvor mange og hvilke type forsikringer du har.

Der findes flere måder at tjekke markedet på, men hos Forsikringsguiden kan du gøre det ved at indtaste nummerplade eller adresse, så du får et konkret og målrettet grundlag at vurdere ud fra. Det er en hjemmeside som Forbrugerrådet Tænk står bag, så dem kan vi varmt anbefale dig at benytte.

Besøg Forsikringsguiden.dk for at sammenligne forsikringsløsninger.

 

Vi håber du er frisk på det årlige abonnementstjek, for det kan virkelig gøre en forskel for din privatøkonomi og spare dig mange penge.