Året går på hæld og Termino kommer her med årets sidste sparetip, inden vi går ind i det nye år. Ugens sparetip handler faktisk om hvordan du kan få en god start på det nye år. For selvom madplaner kan lyde kedeligt, kan det både spare dig penge og give en sundere hverdag.

Prøv at indføre en ugentlig madplan du fx. kan lave lørdag/søndag inden ugen starter. Det gør at du ved præcis hvad du skal have i supermarkedet, frem for at købe ind mere tilfældigt, for så ryger der hurtigt søde sager i vognen.

Få en sundere livsstil

Der er ingen tvivl om at en madplan helst skal motiveres af flere ting, da det kan være svært at komme i gang med. Det handler i høj grad om at komme ind i rytmen og gøre det til en del af hverdagen.

En af de klare gevinster ved at lægge en madplan er, at du med garanti vil få en sundere livsstil, da du tænker grundigt over hvad du indtager. Du kommer ikke ud i hovsa løsninger, hvor der bliver bestilt dyr fast food eller lavet lette løsninger.

Der findes flere hjemmesider og services du kan bruge til formålet, så det behøver ikke være sværere end som så.

Spar penge på samme tid

Grunden til at vi har madplanen med som ugens sparetip, handler i høj grad om de mulige besparelser. Det er vores primære fokus med artiklen. For rigtig mange familier har deres største variable omkostninger i supermarkedet. Der er med andre ord mange besparelser at gøre sig.

Det kan du både gøre ved at handle stort ind, købe på tilbud og ved at følge en specifik indkøbsseddel. Og uden en madplan, er det jo svært at lave en fyldestgørende indkøbsseddel.

At have den med sig skulle gerne sikre, at du KUN køber det der står derpå og ikke en masse ekstra. Slik, chokolade og chips bliver hurtigt unødige og usunde ekstra omkostninger, der kunne være brugt på noget andet.

Så i en tid hvor nytårsforsætter er udbredte, kunne det være en ting du skulle give ét forsøg i det kommende år. Termino ønsker alle en god jul!