Der er altid godt gang i festerne henover sommerferien. Der er den velkendte industriferie og landets studerende har ofte fri i 2-3 måneder. Kombineret med det gode vejr, er rammerne sat for masser af fester. De er bare ikke altid billigt at holde og arrangere, da der både skal betales for mad, drikke og eventuelle lokations.

Termino ser derfor nærmere på hvordan du kan skaffe penge til sommerfesten, til de lavest mulige renter og omkostninger. 

Klarlæg dine finansieringsmuligheder

Du skal altid starte med at klarlægge dine finansieringsmuligheder. Det giver dig det store forkromede overblik, hvilket gør det muligt at træffe den rigtige beslutning. Helt generelt vil du have to primære muligheder:

  1. Din bank
  2. Lånefirmaerne på nettet

Du kan så i særlige tilfælde være heldig at kunne låne penge af venner og bekendte. Det kunne være aktuelt til begivenheder som bryllup, runde fødselsdage eller barnedåb. Altså begivenheder der er ekstra dyre at holde og hvor der vil være en større forståelse for dit behov.

Se også: Lån penge til bryllup og stor fest

Mange tænker at det er mindre risikofyldt at låne af en ven og det er korrekt, men tænk på det venskab der kan komme i fare. Penge mellem familie og venner kan hurtigt ødelægge mere end det gavner, så gør det med omtanke.

Vælger du at benytte én af de to normale muligheder, kan du med fordele læse videre her.

Banken er billigst – lånefirmaerne er hurtigst

Hvis man skal sammenligne banken med låneudbyderne online, er der en række klare forskelle du bør kende til. Banken er typisk billigst, men vil stille langt flere krav til dig som kunde. Du skal bl.a. kunne fremvise løndokumentation og have orden i økonomien.

Særligt ved lån til sommerfester skal dine argumenter være i orden, medmindre du har en sund økonomi. Her er online udbyderne langt mere medgørlige og hurtige at ansøge hos. Du kan faktisk få svar inden for 5 minutter og med NemID løsningen, kan du underskrive samme dag.

Det er helt klart hurtigere og nemmere at søge på nettet – ikke så underligt det tiltaler mange danskere. Hvis du “kun” har brug for et beløb i omegnen af 10000 kr, kan du sagtens finde OK billige udbydere, hvor lånet kan afdrages når du har pengene til det.

5 gode råd til en billigere sommerfest

Vi slutter af med at give dig vores 5 bedste råd til hvordan du kan holde en billigere sommerfest, der gør dit pengebehov mindre eller helt overflødigt. Der er jo ingen grund til at slå større brød op end du kan bage. Her kommer de 5 tips:

  1. Sammensæt en lækker, men billig menu – ingen siger du skal servere dyre bøffer.
  2. Få styr på drikkelsen – der findes mange billige hvid- og rødvine der smager godt. 
  3. Spar tjeneren og bartenderen væk – eller få en ven til at hjælpe med afrydningen.
  4. Lav en god playlist – og spar mange penge på musikken.
  5. Slå eget telt op og hold det i privaten, frem for i dyre festlokaler.

Vi håber de 5 råd kan hjælpe dig til at spare mange penge på sommerfesten, for det behøves ikke være rigtig dyrt at skabe en sjov aften.