Ved du hvilken dokumentation du skal sende med din ansøgning, når du søger online? Hvis ikke ser Termino her nærmere på den normale dokumentation som låneudbyderne online kræver af dig.

Der er god grund til at være velforberedt og have materialet klar, da det vil gøre ansøgningsprocessen langt hurtigere og mere effektiv.

Kravene afhænger af udbyder og lånebeløb

Lad os først slå fast at kravene afhænger af den valgte udbyder og det lånebeløb du søger. Du kan fx. søge om små beløb på 3-5.000 kroner, uden du skal fremvise noget overhovedet.

Men i de fleste tilfælde vil dokumentationen være påkrævet i form af årsopgørelser og lønsedler. Altså materiale der kan bevise at du har den angivne indkomst.

Din indtægt er afgørende for udbyderne, da det er den der garanterer at du kan betale pengene tilbage. Uden indkomst er det svært at argumentere for, hvor du skal få pengene fra. Så dokumentationen er mest af alt udbydernes sikkerhed for, at du har en fast månedlig indtægt.

Du kan søge om lån med/uden dokumentation via Termino her.

 

Banken kræver altid dokumentation

Mens det er forskelligt hvad online firmaer kræver, så kan du være sikker på at banken kræver dokumentation. De vil typisk se årsopgørelser, lønsedler og et aktuelt budget over din privatøkonomi.

Uden dette og uden det ser fornuftigt ud, kan du glemme at optage et banklån. Uanset om det er til boligkøb eller rent forbrug.

I banken vil der så ligeledes være en vurdering af formålet bag dit lån. Her adskiller de sig en del af online udbyderne, hvor formålet er ligegyldigt. Banken kræver et fornuftigt formål eller en rigtig sund økonomi, før du får godkendt din ansøgning.

Hav lønsedler og årsopgørelse klar!

Hvis du gerne vil i gang med at ansøge på nettet, skal du have lønsedler og den seneste årsopgørelse klar, så du hurtigt kan gennemføre 2-3 ansøgninger.

Husk at søge flere steder, hvis du vil indhente flere tilbud og finde det billigste lån.