Der er mange fordele ved refinansiering af lån, men de to mest fremtrædende er at du opnår en lavere rente, og dermed sparer penge, ligesom at du får større klarhed over din privatøkonomi.

Efter en periode hvor mange har optaget dyre lån online, er der kommet et væsentligt potentiale for at opnå en lavere rente, via et samlelån. Det kan du søge om, gratis og uforpligtende, hvis du ønsker at se hvad du kan blive tilbudt.

Ansøg om samlelån

Frem for at have gæld hos flere forskellige långivere, kan du nøjes med at afbetale ét sted, endda til en lavere rente, og dermed med fordel samle det til én stor gæld. Det er noget du kan søge om hos flere banker – helt uforpligtende.

Der findes generelt to lånetyper online, i form af kviklån og forbrugslån, hvor sidstnævnte må forventes at blive udfaset efter den nye lov om et ÅOP-loft. Det indebærer et ÅOP-loft på 35% hvilket er væsentlig under de ÅOP-niveauer som mange af de aktuelle udbydere arbejder med.

Det gør reelt set ikke den store forskel om du søger refinansiering af dine kvik -eller forbrugslån, eller om du har begge. Ved førstnævnte vil der blot være et væsentligt større besparelsespotentiale.

Vi vil dog alligevel se på de to muligheder separat.

Refinansiering af kviklån?

Refinansiering af kviklån er i vores optik noget alle bør overveje, hvis du har gæld mere end ét sted, eller bare er endt med en høj rente. Der vil være et kæmpe potentiale i at få afviklet din eksisterende gæld og konverteret det til ét lån, hos en af bankerne på markedet.

Det vil samtidig være en god mulighed for at komme ud af den økonomiske knibe, du halvt har placeret dig selv i. For når du generelt skal søge penge, eller vil fremstå kreditværdig, tæller disse kviklån altid gevaldigt ned. Så det vil bestemt sende et bedre signal, hvis du var foruden.

Besparelsespotentiale: Højt

Refinansiering af forbrugslån?

Ved online forbrugslån kan du sagtens være en af dem, der har opnået en fornuftig rente, hvis du ellers har en sund privatøkonomi. Hvor meget du kan spare, vil derfor i højere grad variere, omend du med gæld 2-3 forskellige steder, nærmest altid vil kunne opnå de gældende fordele.

Dels ved at du får samlet gælden ét sted og dels ved at der bør være banker, der kan tilbyde dig en mere attraktiv rente. Men hvor stor differencen er, vil være forskellig, men bør bestemt undersøges.

En vigtig pointe er, at forbrugslån ofte bliver optaget på langt højere beløb. Så selvom renteforskellen er mindre, mellem dit nuværende og nye, kan de samlede omkostninger blive vidt forskellige. Tag bare et lån på 50.000 kr. over 8 år. Det gør en kæmpe forskel, om du har det til en rente på 10% eller 12%.

Besparelsespotentiale: Mellem til højt

Hvordan foregår refinansiering?

Hvordan foregår processen fra start til slut? I princippet minder det meget om den normale ansøgningsproces, udover at du skal markeret formålet undervejs. Samtidig har du generelt to forskellige valg, alt efter hvem du vælger.

Banken indfrier gælden for dig

Den første og mest normale mulighed er, at din nye bank indfrier din eksisterende gæld for dig og klarer alt det praktiske. Det er ligeledes hvad de fleste forbrugere vil foretrækker. Det gør, at samlelånet bliver mere enkelt og ligetil at gennemføre for dig.

Du indfrier gælden selv

Den anden mere utraditionelle mulighed er, at du optager et normalt lån, hvorefter du selv bruger pengene til at indfri din eksisterende gæld. Dette kræver at du har styr på hvordan og hvilke muligheder du har for at afvikle dine nuværende lån. Det kan være forskelligt, så husk at tjekke op på det, inden du kaster dig ud i det.

Generelt anbefaler vi, at du laver banken gennemføre samlelånet for dig, så du er sikker på alt bliver udført korrekt og uden besvær undervejs.

Hvordan ved jeg, hvad jeg kan spare?

Du skal indsende en ansøgning, for at se hvilke lånetilbud og rente som banken kan tilbyde dig, før du kan se hvor mange penge du sparer på refinansieringen. Årsagen er, at du altid bliver kreditvurderet individuelt, så derfor er det ikke til at sige hvilken rente du kan opnå hos udbyderen.

Såfremt det ikke er tydeligt, hvad du kan spare på samlelånet ud fra tilbuddet, kan du altid prøve at kontakte den givne bank. De vil uden tvivl være interesseret i at hjælpe dig og svare på, hvad din samlede besparelse forventes at blive.

Ønsker du at komme i gang? Så kan du ansøge helt gratis og uforpligtende hos udbyderne i oversigten, for at se hvad de kan tilbyde dig. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig.

Refinansiering i Norge

Forhistorien til refinansiering eller samlelån i Danmark er interessant, for i mange år har det været udbredt hos vores norske naboer, mens det har været mindre normalt hos danskerne. Det har med andre ord været en lånetype og mulighed, som ganske få långivere har haft i sortimentet.

Meget er sket de senere år, hvor refinansiering er blevet mere normalt og det hænger fint sammen med en længere periode, hvor mange danskere har gældsat sig for dyrt. Høje renter øger behovet for at få omlagt til en lavere rente. Det er hele fidusen og gevinsten ved samlelån.

I Norge er refinansiering-gjeld.com en platform, der har en stor viden på området og som giver dig et godt overblik over lånemuligheder m.m. Her fremgår det at beløbsgrænsen er kr. 600.000, mens den i Danmark fortsat går ved 500.000 kr. Når det er sagt, er det to finansielle markeder, der på mange måder minder om hinanden.

Refinansiering er en god idé hvis du har dyre lån, så er det tilfældet for dig, bør du helt sikkert kigge ind i mulighederne og mulige besparelser.