Fordele ved refinansiering af lån

Gå direkte til låneoversigt »

Der er mange fordele ved refinansiering af lån, men de to mest fremtrædende er at du opnår en lavere rente, og dermed sparer penge, ligesom at du får større klarhed over din privatøkonomi.

Efter en periode hvor mange har optaget dyre lån online, er der kommet et væsentligt potentiale for at opnå en lavere samlet rente.

Så frem for at have gæld hos flere forskellige långivere, kan du nøjes med at afbetale ét sted, endda til en lavere rente. Det er noget du kan søge om hos flere banker – helt uforpligtende. Se dine muligheder herunder:

Der findes generelt to lånetyper online, i form af kviklån og forbrugslån, hvor sidstnævnte må forventes at blive udfaset efter den nye lov om et ÅOP-loft. Det indebærer et ÅOP-loft på 35% hvilket er væsentlig under de ÅOP-niveauer som mange af de aktuelle udbydere arbejder med.

Det gør reelt set ikke den store forskel om du søger refinansiering af dine kvik -eller forbrugslån, eller om du har begge. Ved førstnævnte vil der blot være et væsentligt større besparelsespotentiale.

Vi vil dog alligevel se på de to muligheder separat.

Refinansiering af kviklån?

Refinansiering af kviklån er i vores optik noget alle bør overveje, hvis du har gæld mere end ét sted, eller bare er endt med en høj rente. Der vil være et kæmpe potentiale i at få afviklet din eksisterende gæld og konverteret det til ét lån, hos en af bankerne på markedet.

Det vil samtidig være en god mulighed for at komme ud af den økonomiske knibe, du halvt har placeret dig selv i. For når du generelt skal søge penge, eller vil fremstå kreditværdig, tæller disse kviklån altid gevaldigt ned. Så det vil bestemt sende et bedre signal, hvis du var foruden.

Besparelsespotentiale: Højt

Refinansiering af forbrugslån?

Ved online forbrugslån kan du sagtens være en af dem, der har opnået en fornuftig rente, hvis du ellers har en sund privatøkonomi. Hvor meget du kan spare, vil derfor i højere grad variere, omend du med gæld 2-3 forskellige steder, nærmest altid vil kunne opnå de gældende fordele.

Dels ved at du får samlet gælden ét sted og dels ved at der bør være banker, der kan tilbyde dig en mere attraktiv rente. Men hvor stor differencen er, vil være forskellig, men bør bestemt undersøges.

En vigtig pointe er, at forbrugslån ofte bliver optaget på langt højere beløb. Så selvom renteforskellen er mindre, mellem dit nuværende og nye, kan de samlede omkostninger blive vidt forskellige. Tag bare et lån på 50.000 kr. over 8 år. Det gør en kæmpe forskel, om du har det til en rente på 10% eller 12%.

Besparelsespotentiale: Mellem til højt

 

Du kan ansøge helt gratis og uforpligtende hos udbyderne i oversigten, for at se hvad de kan tilbyde dig. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig.