Har du brug for at låne penge i weekenden? Vi kan alle få et kortvarigt likviditetsproblem, hvor vi har brug for ekstra penge mellem hænderne.

Specielt i weekenden kan det være påkrævet, hvis man skal holde fest, i byen eller bare gerne vil væk et par dage. Scenarierne er mange og Termino vil her gøre dig klogere på mulighederne for at optage såkaldte weekend lån.

Brug for et mindre lån?

Når man skal låne penge til weekenden  vil 3-5.000 kroner ofte være nok for de fleste. Specielt hvis det er planen alle pengene skal bruges der. Termino anbefaler i hvert fald ikke at du låner mere, til kortvarig forbrug. Det bliver simpelthen for dyrt.

Søg og find det billigste lånEfter det nye omkostningsloft pr. 1. juli 2020, er det heldigvis blevet væsentlig billigere også at optage de mindre lån. Det betyder nemlig, at hvis du fx. ønsker at låne 5.000 kr. så må omkostningerne ikke være højere end 5.000 kroner. Det er langt billigere end det har været førhen.

Du kan komme i gang med at søge hos begge to, via låneoversigterne på Termino.dk. Vi hjælper alle danskere godt i gang, når der skal ansøges online.

Hvornår får jeg pengene?

Hvis du overvejer at tage et weekend lån, er det nærliggende spørgsmål, hvornår du får pengene udbetalt. I Danmark har vi det der kaldes “bankdage” hvilket betyder at overførsler typisk vil tage én hverdag.

Hos de fleste udbydere online, vil du altså først have pengene på kontoen om mandagen. Så hvis du ikke har kredit på dit kort, skal du ansøge allerede torsdag eller fredag.

Hvis du derimod bare har haft en dyr weekend, eller overtrukket dit kort, så kan du fint ansøge i løbet af weekenden. Hvis udbetalingstidspunktet er afgørende for dig, vil Termino anbefale dig at kontakte den enkelte udbyders support først.

Flere af lånefirmaerne holder ikke weekendfri, så der vil du have gode muligheder for at få fat i dem og få et afklarende svar. Samtidig har de fleste udbydere straks svar på ansøgninger, så du vil hurtigt kunne finde frem til hvad de kan tilbyde, specielt hvis du søger mindre pengebeløb.

Ved større pengebeløb kan svartiderne være længere på 1-3 dage, så meget afhænger også af om du fx. skal bruge 5.000 eller 50.000 kroner på kontoen.

Kan jeg bruge penge som jeg vil?

En af de klare fordele ved at søge lån online, uanset om du gør det en tirsdag eller i weekenden, er muligheden for at bruge pengene som du foretrækker. Der bliver generelt ikke spurgt til formålet, men udelukkende kigget på din privatøkonomi, i form af kreditvurderingen.

Det gør i princippet derfor ingen forskel om du skal bruge et lån til at holde konfirmation for dit barn, et lån til nyt kamera eller noget helt tredje. Det er helt op til dig.