Julen er en dyr tid, det ved de fleste der har børn eller en stram privatøkonomi. Så selvom det er en skøn måned med masser af hygge, gaver og god mad, kan det være svært at finde pengene.

Termino har derfor set nærmere på dine finansieringsmuligheder, hvis du har brug for et lån til juleferie eller julegaver. Det er gratis og uforpligtende at ansøge og udbyderne blander sig ikke i formålet.

Lån penge til julen

Sammenlign og ansøg helt uforpligtende.

Der er mange danskere der låner penge til juleferie og gaver, for at kunne gøre børnene glade eller tage med kæresten på ferie. Julen står for døren og inden længe begynder landets byer at gå juleamok.

Uanset hvorfor du har brug for et julelån, er det afgørende at du er omhyggelig og grundig med at finde den bedste løsning og den laveste rente for dig. Det kræver at du ansøger og indhenter flere tilbud, hvorefter du udvælger den laveste ÅOP-sats.

Lån til juleferie online

– Ingen blander sig i formålet

En af de klare fordele ved at søge om lån online er, at ingen blander sig i formålet. Det er helt normalt, at de eneste krav der stilles er til din alder, økonomi og indtægt. Hvis de tre elementer er tilfredsstillende, betyder formålet langt mindre.

En klar forskel fra banken, hvor de fleste bankrådgivere vil se kritisk på din forespørgsel. De er kort sagt bundet til andre krav, da de tilbyder dig lavere renter. Rådgiveren har derfor ikke mulighed for at tage samme risiko eller ignorere dit formål.

Anderledes er det på nettet, hvor udbyderne er mere fleksible og nemmere at blive godkendt på. Så hvis du har brug for at låne penge til juleferie eller julegaverne, anbefaler Termino at du undersøge mulighederne online. Så længe du kan opfylde følgende, er dine muligheder gode:

  • Ingen RKI
  • Indtægt på 150.000 kr. årligt (gerne mere)
  • 18+ år

Husk på det er helt gratis og uforpligtende at ansøge og du kan låne alt fra 5.000 til 50.000 kroner, alt efter dine behov. Det bør være nok penge til de fleste julegaver og ferier.

Brug for penge til familiens ferie?

Det er helt normalt at man mangler penge til familiens ferie. Uanset om det er en efterårsferie, juleferie eller skiferie. Det er bare ikke altid man får sparet nok op og det giver et pengebehov. Da udbyderne online ikke fokuserer på dit formål, men dine private forhold, vil muligheder være ret identiske.

Lånemarkedet online er efterhånden blevet relativ fornuftigt, når du ser på renter og ÅOP. Det understreges af det nylige ÅOP -og omkostningsloft, der blev indført 1. juli 2020. Det har sat en ÅOP-grænse på 25%, hvilket har fjernet de dyreste løsninger på markedet.

Se også: Lån penge til ferie

Alternativer til at låne penge til julegaver

Lån til julegaver er ikke den eneste vej du kan gå. Vi ser her på de forskellige alternativer du kan overveje, som helt eller delvist kan overflødiggøre et lån.

Lån til julegaverSænk gavebudgettet

Den første og nemmeste mulighed er at sænke gavebudgettet. Hvis der er lavvande på kontoen, kan der være god mening i at sænke budgettet. Der kan hurtigt være et par tusinde at spare, hvis der er enighed om det i familien.

Det negative ved denne løsning er risikoen for skuffede børn, for det gør ondt i hjertet på alle forældre. Omvendt kan du gøre dem glade, selvom prisen er lav, det kræver blot at du er ekstra kreativ og opfindsomhed.

Alternativt kan gavekort til aktiviteter i foråret være en smart løsning (hvor udgiften kommer senere).

Sælg brugte ting

En anden vej at gå, kunne være at sælge brugte ting, der alligevel blot flyder på loftet. Det er meget forskelligt hvor meget salgbart inventar man har, men de fleste kan tjene et par tusinde kroner på denne led.

Kan dine forældre hjælpe?

Hvis du er ung og forældre med styr på økonomien, kan du spørge dem om et lån til julegaver. De vil ofte være villige til at give dig lidt penge til julegaverne som du så kan tilbagebetale i starten af det nye år.

Vi kan kun anbefale denne løsning, hvis du har et godt og sundt forhold til dine forældre. Ellers kan det hurtigt skabe familiære problemer, såfremt du fx. ikke kan tilbagebetale til tiden.