Har du brug for at låne penge til solceller? Alt efter husets størrelse og kvaliteten, kan det hurtigt blive en investering på omkring 100.000 kroner.

Der er tale om store lånebeløb, men det kan du søge hos flere udbydere på nettet. Find ud af hvor, via vores oversigter på siden. Finansiering af solceller i banken er en anden mulighed, omend det er langt sværere at blive godkendt hos dem.

Finansiering af solceller

Sammenlign og ansøg helt uforpligtende.

Når du skal søge finansiering af solceller i privaten eller virksomheden, bør du altid gøre dit forarbejde ordentligt. Vi har allerede præsenteret dine muligheder for dig. Du kan låne penge til solceller online eller hos banken.

Men det er ikke enten eller. Du kan sagtens søge uforpligtende hos 2 udbydere online, samtidig med du forhører dig hos din bankrådgiver. Det vil give dig de bedste kort på hånden.

Lån penge til solcellerDu får klarhed over hvem der kan tilbyde dig de laveste renter og de bedste vilkår. For selvom mange vil gætte på banken, er din bank ikke nødvendigvis altid billigst. Og skulle de endelig afvise din forespørgsel, vil du allerede sidde klar med lånetilbud fra online firmaerne.

Kom i gang med at ansøge lån online via Termino, ved at vælge dit ønskede pengebeløb.

Valg af størrelse på solcelleanlægget

Det kan være svært at vide, hvilken størrelse man skal vælge til sit anlæg. Det kan en dygtig installatør heldigvis være med til at klarlægge og du bør derfor forhøre dig hos vedkommende.

Vi har dog forsøgt at opridse de tre normale valg, alt efter hvor mange der bor i husstanden, samt størrelsen på solcelleanlægget.

  • Mindre boliger: Solceller på 2 kWp
  • Mellem boliger: Solceller på 3,5 kWp
  • Store boliger: Solceller på 6 kwP

De mindre boliger er ét par der bor sammen. De mellem boliger er en lille familie, typisk med 1 barn. De store boliger er for den normale danske familie med 2-4 børn. Hvilken kategori du passer ind i, vil være med til at bestemme den rette størrelse for dig.

Derfor er solceller et godt valg

ROI på 7-8 års tid

Der er ingen tvivl om at solceller er et godt valg, men hvorfor egentlig? Først og fremmest har den ofte en Return on Investment (ROI) på 7-8 år, ifølge flere eksperter. Det betyder at du har tjent din investering hjem, inden for en overskuelig fremtid. Og ikke nok med det, så gør du en stor indsats for miljøet og dit eget CO2-forbrug.

Præcis hvornår investering er tjent hjem, afhænger af en række forskellige forhold. Kvaliteten, størrelsen og mængden af sol, er alle parametre der har en indflydelse. Afkastet er ganske vist bedre på initiativer som efterisolering og andre former for energiforbedringer, men solceller vil helt sikkert være et godt valg.

Husk at rengøre jævnligt

De fleste solceller, specielt de bedre på markedet, kræver kun begrænset vedligeholdelse. Men fra tid til anden, kan det blive nødvendigt at rengøre dem. Du skal derfor påregne en jævnlig rengøring, mod skidt og snavs. Det kunne være pollen, fuglelort, saltpartikler eller lignende.

Hvor ofte skal du så gøre det? Vi anbefaler at du holder øje med ydeevnen, der kan tjekkes inden for i huset. Hvis den er lavere end normalt, selvom solen skinner, bør du overveje om det er tid til rengøring.

Hvis du har brug for mere information, kan vi anbefale dig at besøge Dansk Solcelleforening. Her finder du en masse tal, fakta og informationer om lovgivningen.