Drømmer du om at blive pilot? Det er en meget prestigefyldt, spændende og vellønnet stilling som specielt er højt på ønskelisten hos mange mænd.

Omvendt er det en ekstrem dyr uddannelse, en af de dyreste i Danmark, hvilket kan gøre at du behøver et lån til pilot.

Uddannelsesguiden angiver en pris på 600-750.000 kroner og det er penge de færreste har på bankkontoen. Termino ser nærmere på dine finansieringsmuligheder her. 

Finansiering af pilotuddannelsen

Finansiering af pilotuddannelsen er en svær størrelse og afhænger meget af dit økonomiske udgangspunkt. Har du mange penge på kontoen? Har du forældre der kan hjælpe og er banken villige til at give dig et lån?

Der er ingen tvivl om at du selv bør få skrabet så mange penge sammen du kan, internt i familien. Det er klart det billigste og gør at du undgår renter.

Hvis du så mangler nogle hundrede tusinder, bør du have mulighed for at låne penge i egen bank eller online. På nettet kan du låne op til 350.000 kroner og det bør hjælpe til en stor del af finansieringen.

I banken er det din opgave at få dem til at tro på investeringen i din uddannelse og at det vil betale sig på sigt. Hvis du er eller bliver afvist, må du ikke glemme mulighederne på nettet.

Bemærk at prisen op til 750.000 kroner ikke skal betales up-front. Så der vil være tid løbende, til at få sparet flere penge op. 

Du bør snakke med det enkelte uddannelsessted for at blive klogere på, hvornår og hvor meget der skal betales i løbet af forløbet på 2-4 år.

Se også: Lån som studerende

Uddannelsen i korte træk

Pilotuddannelsen har en varighed på 2-4 år og kan tages af alle med gode skolekundskaber. Det kræver at du har et godt helbred og består optagelsesprøver.

Pilot der flyverUddannelsen i Danmark vil bestå af elementerne PPL (Private Pilot License), CPL (Commercial Pilot License) og ATPL (Airline Transport Pilot License).

I 2012 var der 96 % der gennemførte uddannelsen og det siger alt om det commitment som der følger med den store økonomiske investering.

Du kan forvente at modtage mellem 200 til 250 flyvetimer undervejs og selvom det næppe er nok for de helt store selskaber, giver dig det en solid ballast og erfaring.

Hvor kan jeg blive pilot?

På nuværende tidspunkt kan du blive pilot i følgende byer:

  • København: Copenhagen AirTaxi A/S
  • Billund: Billund Air Center A/S
  • Karup: Learntofly ApS

Der er altså muligheder i både Jylland og på Sjælland, ligesom flere danskere har valgt at forsøge sig i USA. Her får du en mere international flyuddannelse.

Vi håber du er blevet klogere på uddannelsens pris og dine muligheder for at tage et lån til pilotuddannelse.