Har du brug for et lån som 18 årig? Det kan være svært at snakke med banken, da de ofte vil vende tommelfingeren nedad. Online har du heldigvis muligheder for at låne penge når du er 18 år – endda hurtigt nu og her.

På nettet tager det kun få minutter at udfylde en ansøgning og svaret kommer typisk inden for 1 time. Det betyder at du hurtigt kan få afklaret dine lånemuligheder og have pengene på kontoen. Termino hjælper dig godt i gang via vores oversigt på siden. Alle disse lånefirmaer accepterer ansøgninger fra 18-årige.

Lån som 18 årig

Sammenlign muligheder og ansøg helt uforpligtende.

At låne penge som 18 årig bør gøres velovervejet og selvom dine valgmuligheder er begrænset, bør du altid søge flere steder. Det øger chancerne for at blive godkendt og for at finde de laveste låneomkostninger.

Husk på det er helt gratis at søge og du er ikke tvunget til at sige JA til tilbuddene.

Sammenlign udbydere via oversigten

Det optimale scenarie for dig når du er 18 år, vil være at søge lån hos samtlige udbydere i vores oversigt. Det tager ikke mere end 15 min og er helt uforpligtende. Men du kan med fordel sammenligne udbyderne først.

Tjek vores oversigt for at se om der kræves en mindste indkomst, hvor lang svartid de har og ikke mindst hvilke renteniveauer. Det giver dig en god mavefornemmelse af markedet og dine muligheder.

Du kan herefter ansøge hvor du synes og så vil du med stor sandsynlig ende med den bedste løsning. En løsning der er både bedre og billigere, fordi du har gjort dit forarbejde grundigt.

Se også: Lån penge som 19 – 20 årig

Gode råd til unge og studerende

Der er rigtig mange unge med et pengebehov, da de fleste er under uddannelse og derfor skal leve af SU’en. Det kan være svært, hvis man er flyttet hjemmefra og derfor skal betale for mad, husleje etc. selv. De dyre studiebøger og festlige weekender, gør det heller ikke ligefrem billigere at være 18-19 år.

Lån penge 18 år nuPengebehovet kan med andre ord komme af mange årsager, men hvis du blot har brug for en større månedlig indkomst, anbefaler vi at du taler med dine forældre eller optager et SU-lån. Det vil være de klart billigste og klogeste valg.

Familielånet

Familielånet er ret udbredt og hvis dine forældre har en sund økonomi, vil de fleste gerne tilbyde dig ekstra penge i en periode. I må så selv finde ud af, hvornår de skal betales tilbage. Det er helt klart et personligt familieanliggende, men som ung kan du i hvert fald spare renter og startgebyret væk.

Du kan se regler og det juridiske ved familielån her.

SU-lånet

SU-lånet kan fås til en billig rente og give et ekstra månedligt tilskud på 5-7.000 kroner, alt efter hvad du behøver. Det er særdeles velegnet hvis du mangler penge til de faste omkostninger og så du får mere økonomisk overskud måned efter måned.

Men husk på at pengene skal betales tilbage som altid, så gør det med omtanke!

Alternativer til at låne penge som 18 årig

At låne penge er ikke din eneste mulighed eller alternativ. Du bør også benytte dig af andre muligheder, for at supplere dit pengebehov. Det kan være at finde et studiejob, et deltidsjob, eller at skære i udgifterne og sælge dine brugte ting på DBA. Mulighederne er flere og vi kommer her med 4 af dem du kan forfølge:

Studiejob/deltidsjob

Lån som 18 årigHvis du kun studerer uden arbejde, vil et studiejob eller deltidsjob helt klart være den bedste metode til at skaffe flere penge. Det vil give dig flere penge hver måned, værdifuld erhvervserfaring og mindske dit pengebehov betydeligt. Det kan godt være du alligevel har brug for et lån som 18 årig, men her vil det give dig bedre chancer for at blive godkendt og for at kunne betale pengene tilbage.

En anden klar fordel ved at få sig et studiejob er, at du ikke nødvendigvis behøver at sælge ting, skære i udgifterne eller andre ting, der bestemt ikke er sjove. Så undersøg muligheden for at finde et job ved siden af studiet, hvis der vel og mærke er tid til det.

Skær i udgifterne

Det er aldrig sjovt at skære i udgifterne, men det kan være strengt nødvendigt. Specielt når man er 18 år, er der fuld fart frem, men ens livsstil er ofte dyrere end økonomien tillader. Så find frem til hvilke områder du ønsker at spare på, uden at gå på kompromis med dine største interesser eller sjoveste stunder.

Sælg brugte ting

At sælge brugt er altid en mulighed og selvom det ikke giver dig nok penge, kan det være et godt bidrag. Hvis du bare kan få solgt for 2-3.000 kroner, har du det mindre lånebehov. Og ellers får du i hvert fald nemmere ved at betale lånets månedlige ydelse.

Tjek dine abonnementer

Du bør få tjekket dine abonnementer, da de bare kører automatisk og trækker pengene fra kontoen hver måned. Det er derfor ikke altid at man er opmærksom på hvor pengene forsvinder hen. Ved at få tjekket dine aktuelle abonnementer, får du særligt glæde af to fordele.

Du finder frem til om du reelt har brug for alle sammen, eller om du bør opsige dit fitness eller et blad du alligevel ikke læser. Og så får du en anledning til at få tjekket dit mobil -og bredbåndsabonnement, din TV-pakke og dine forsikringsløsninger. Har du den billigste løsning, eller kan du spare 100-200 kroner om måneden?

Sådan skal du håndtere din gæld

Når du låner penge som 18 årig optager du gæld og det er vigtigt at du håndterer den korrekt, så du ikke ender i en ubehagelig gældsspiral. Mange danskere og specielt unge, ser gæld som en negativ ting, men ud fra et normalt økonomisk perspektiv er det faktisk en positiv mulighed.

De færreste af os ville have råd til at købe bolig eller ny bil, hvis vi ikke kunne låne penge. Ingen virksomheder ville have samme mulighed for at vækste og udvide forretningen, hvis det ikke var muligt at skaffe finansiering. Lån er kort sagt med til at skabe vækst og øget forbrug i samfundet, så den negative vinkel kommer typisk fra dem, der ikke ved hvordan gælden skal håndteres.

For der er intet galt med at være en ung studerende på 18 år, med en gæld på 20.000 kroner, så længe du har en plan for at betale pengene tilbage. Og så længe du har en fast indkomst der gør det muligt. Det er klart, at alle ville foretrække at have en million på kontoen, men det er nu engang ikke sådan verden hænger sammen. Og bare fordi man er ung studerende, har man jo samme behov for at betale sine regninger eller komme på drømmeferien med vennerne.

Læs også: Online lån som studerende

Det afgørende er hvordan du håndterer din gæld, efter du har optaget et lån og her er særligt to ting vigtige:

  • Hav en klar plan for tilbagebetalingsperioden.
  • Få lagt et budget, så du er sikker på at pengene stemmer.

Det er specielt punkt 2 som mange unge forsømmer, da det er fristende at bruge penge på dyre byture eller middage med vennerne. Får du lagt en budget inklusiv lånets månedlige afdrag, giver det dig klarhed over hvad du har tilbage – dit såkaldte rådighedsbeløb. Dette beløb kan du så bruge som du har lyst til, men ikke en krone mere, for så kommer pengene ikke til at stemme.

Penge -og Pensionspanelet giver dig 7 gode råd om gæld i denne video. Der vil helt sikkert være et tips eller to du kan bruge. Der er en grund til at budget og rådighedsbeløb altid indgår i disse sammenhænge, så selvom det er kedeligt, bør du virkelig få det lavet.