Julen nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, at det hurtigt kan blive en dyr måned. Termino giver dig derfor alle vores bedste jule sparetips, så du kan komme helskindet igennem december.

Der er mange penge at spare, hvis du bare følger en række simple råd. Meget af det handler om planlægning og om at træffe de rigtige valg. Du kan se alle vores sparetips til julen her. 

5 gode sparetips til jul

1. Start med et budget for hele december

Start med at få lavet et budget for hele december måned. Indregn træ, gaver, pynt, mad og alle de normale faste omkostninger. Du vil hurtigt finde ud af om din indtægt, står mål med de forventede udgifter.

Hvis ikke, er det tid til at undersøge hvor der kan spares penge. Men inden for alt privatøkonomi er overblikket guld værd. Så du kan spare, skære ned og planlægge, inden det er for sent.

2. Sænk julegavebudgettet

Julegaverne er ofte en af de største poster i december budgettet. Så hvis du/I har en presset privatøkonomi, bør I overveje at sænke priserne. Bare 100 kr. mindre pr. gave kan gøre en mærkbar forskel.

3. Lav billig, men god julemad

Julemaden er ikke stedet hvor der skal spares! Sådan vil mange danskere sige. Det er ikke det vi foreslår med dette råd. Det handler mere om at handle rigtigt ind. At udnytte tilbud, afstemme hvor meget mad i behøver og kombiner eventuelt and og flæskesteg. And er ofte markant dyrere end flæskestegen.

Se også på Termino: Lån til jul og juleferie

4. Hold hyggen i hjemmet

Mange familier vælger at tage i Tivoli, på weekendophold og lignende når det bliver juleferie. Men hvorfor ikke holde hyggen i hjemmet?

Det er langt billigere og behøver bestemt ikke være dårligere. Faktisk sker der ofte det, at man nyder hinandens selskab i højere grad.

5. Gratis juletræ

Ja, du læste rigtigt! Prøv at finde et gratis juletræ hos landets organisationer og firmaer. Det er ikke unormalt at der bliver stilles juletræer ud i dagene op til d. 24. december som er gratis at afhente.

Alene på den konto vil du spare 200-300 kroner og udseendet kan sagtens være fornuftigt.

Læs også: 10 sparetips til en bedre økonomi