Der er kommet mange fordele ved at vælge online lån, frem for at arrangere et møde med bankrådgiveren, der kun måske kan give dig et forbrugslån. For ikke nok med at processen og ventetiden er markant længere i banken, så er deres krav også højere.

Det betyder kort sagt, at det er sværere for dig at blive godkendt, når du søger om lån i banken. En af årsagerne kan være, at de vil kende til formålet bag dit lån og hvis det ikke er fornuftigt, er de ikke bange for at afvise din ansøgning. Online er udbyderne mere fleksible og de blander sig ikke i formålet bag.

Så længe du opfylder deres krav, har du gode chancer for at blive godkendt på nettet. En klar fordel der tiltaler mange danskere.

Brug pengene som du ønsker

Når du får et lån fra en af firmaerne online, kan du bruge pengene som du ønsker, uden at skulle forvente en masse spørgsmål. For i bund og grund er de ligeglade med hvad du bruger dem på, så længe du kan betale pengene tilbage rettidigt.

Det gør ingen forskel om du søger et lån til ny computervaskemaskine eller silikone bryster. Selvom det er tre vidt forskellige formål, med vidt forskellige pengebehov, gør det ingen forskel på nettet. Du har fuld råderet over pengene, uden at skulle “stå til ansvar” over for din egen bank.

Omvendt skal du være bevidst om at dette efterlader et større ansvar på dine skuldre. Det stiller større krav til at du har styr på din privatøkonomi, hvis du gerne vil undgå at havne i økonomiske vanskeligheder. Vi kan derfor kun anbefale dig at få lagt et budget, så du får klarhed over dine indtægter og udgifter.

Alt for mange danskere, specielt unge, har ingen idé om hvad deres rådighedsbeløb er, eller hvor privatøkonomien generelt ser ud.

Du gør klogt i at få lagt et budget

Uanset om du vil låne penge eller ej, gør du klogt i at få lagt et budget. Nye tal viser at særligt unge ved skræmmende lidt om økonomiske begreber, budgetter og lignende. Det er nok en af de store årsager til, at mange undlader budgettet. Sammenholdt med at det ikke er det sjoveste at bruge tiden på.

Men der er meget hjælp at hente online, hvor det er gjort både nemt og ligetil at få udarbejdet et budget. Du fx. bruge budgetskabelonen fra Råd til Penge som du efterfølgende kan downloade til Excel, så du løbende kan justere posterne. Det er nemt og hurtigt.

Og ellers har Nordea lavet en god video om hvordan du lægger et budget, hvis du ønsker flere tips: